Smokin’ Aces

Smokin Aces
D: Ryan Reynolds, Ben Affleck, Andy Garcia
R: Joe Carnahan
Release: 26 Ianuarie 2007
US Box Office: $ 35,6 M
Durată: 1 h 48 min.
Gen: Acţiune

Smokin Aces este un film de acţiune, un film în care gloanţele zboară din toate direcţiile iar personajele mor cam odată la 10 minute. Privit în ansamblu, Smokin Aces e o producţie care vrea să imite genul de filme pe care îl facea Tarantino la început sau chiar unele filme ale lui Guy Richie, dar care nu reuşeşte să iasă în evidenţă decât prin multitudinea de personaje colorate şi nişte mafioţi patetici care vorbesc atât de prost încât nici FBI-ul nu înţelege ce naiba vor să zică.

Firul epic e complicat, acţiunea e haotică şi uneori te poţi pierde în marele schimb de focuri, dar cu toate acestea nu eşti tentat să renunţi pentru că vrei să vezi încotro se îndreaptă povestea şi care e marele final pe care regizorul l-a gândit pentru o poveste cu mafioţi, asasini plătiţi şi câţiva agenţi FBI.

Totul începe de la un personaj cheie, un anume Buddy Aces Israel, un şmecher ajuns mare hot shot datorită ultimului mafiot din Cosa Nostra. Acesta se decide să vorbească şi primeşte protecţie din partea FBI. Ca să-l protejeze şi mai bine cei de la „birou” ascultă conversaţiile mafioţior şi cu tărtăcuţa lor cam goală realizează că s-a pus o recompensă de 1 milon de dolari pe capul lui Buddy. Informaţia scapă şi câteva echipe de asasini plătiţi încep să adulmece prada.

Astfel, la locaţia unde se ascunde Buddy se adună în mod concurenţial o echipă de trei foşti poliţişti, o echipă de două tipe care v-or să ajungă la Buddy jucând cartea seducţiei, o echipă formată parcă din membrii Ramstein, un asasin plătit care şi-a ros buricele degetelor şi un maestru al deghizărilor. Când iadul se dezlănţuie gloanţele zboară în stânga şi în dreapta mai rău ca pe un front de luptă din Irak, iar numărul victimelor creşte simţitor.

Toate aceste împuşcături sunt oarecum ironice pentru că majoritatea cretinilor se omoară între ei pentru a-l prinde pe un tip care intră în comă datorită unei supradoze. Mai mult, păţania FBI-ul este de-a dreptul stupidă astfel că scena finală din film pare să fi fost cât de cât gândită. Minusurile acestui film (acţiunea haotică, stiul regizoral care se aseamnă cu cel al unor regizori consacraţi) pot fi cât de cât compenstate cu o coloană sonoră bună (semănată pe alocuri şi cu Clint Mansel) şi de curajul regizorului (creator şi al filmului A-Team)  de a distribui alături de câteva nume consacrate (Ben Affleck şi Andy Garcia) şi câteva nume destul de noi – Ryan Reynolds şi Chris Pine (Unstoppable).

Smokin Aces este un film dinamic, un film plin de acţiune care are o distribuţie bună şi care are şi un dram de ironie. E un film plăcut dacă haosul de la început nu te face să renunţi.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *