Skjult

Skjult

D: Kristoffer Joner, Cecilie A Mosli
R: Pål Øie
Release: 4 Martie 2009
Durată: 1 h 30 min.
Gen: Thriller

Urcăm azi la recomandarea prietenului Bogdan spre ţinuturile nordice pentru a savura un thriller norvegian despre personalitate multiplă, despre obsesia unui trecut dureros. Skjult e un thriller intens, captivant, cu aspecte de film horror, pe care poţi să-l caracterizezi folosind multe cuvinte care descriu sentimente, dar care spre bucuria mea nu este deloc previzibil. Personal m-am săturat de filme cu actori cunoscuţi în care poţi să ghiceşti deznodământul încă din primele minute. Mai mult m-am săturat ca lumea să laude aceste filme (aici fac referire la lăudatul The Resident) deşi ele nu merită osteneală vizionării chiar dacă au un chip cunoscut pe afiş.

După cum am spus şi mai sus Skjult e diferit. E un film în care tensiunea se instaurează treptat deşi debutul numai calm nu poate fi caracterizat. Acţiunea se desfăşoară într-o atmosferă de vis cu nişte păduri nordice absolut superbe şi o cascadă pe care dacă o vezi nu are cum să nu te hipnotizeze. Cu toate acestea liniştea e apăsătoare iar odată cu întoarcerea lui Kai Koss pentru a-şi înmormânta mama lucrurile încep să se complice. Calmul se transformă rapid în agitaţie, liniştea într-o gălăgie făcută de locuitorii dornici să ştie cum au dispărut doi tineri, iar Kai Koss se pierde din ce în ce mai tare în trecutul bolnăvicios, sinistru în care mama sa l-a torturat ca pe un animal în casa părintească. Confuzia se instaurează rapid mai ales când Kai susţine că răul este cauzat de cineva pe nume Peter care se presupune că ar fi murit în cascadă. Elementele de thriller psihologic sunt la ele acasă, dar cu toate acestea nu te avânţi să faci pronosticuri pentru că ceva, ceva tot îţi dă o stare de confuzie.

Skjult e un film bolnăvicios, un film thriller psihologic cum nordici ştiu să facă şi care ne sugerează că peste frumuseţea şi liniştea unui ţinut poate ascunde şi monştrii. Acţiunea e deseori confuză, dar cu toate aceste filmul va fi un deliciu pentru toţi cei care iubesc misterele şi atmosferele apăsătoare.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *