Shrek-Forever After

Shrek – Forever after
D: Myke Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz
R: Andrew Adamson, Mike Mitchell
Theatrical Release: 21 Mai 2010
US Box Office:$238,3M
Durată: 1 h 33 min.
Gen: Animaţie

Cu întârziere am ajuns şi eu să vizionez a nu ştiu câta parte din desenul animat Shrek. Această întârziere se datorează în primul rând timpului care nu îmi permite să văd cam tot ce apare pe piaţa filmelor şi în al doilea rând datorită faptului că simpla poveste comică a căpcăunului Shrek s-a cam transformat într-o franciză episodică în care tot felul de probleme ciudate apar pentru a-i aduce din nou în prim plan pe Shrek, Donkey şi Fiona. Dacă la început Shrek ne făcea să rândem prin personalitatea sa adorabilă, iar Donkey prin pofta sa de conversaţie, acum toate acestea au devenit banale.

Shrek a devenit o vedetă în Ţinutul Îndepărtat, un familist convins care s-a cam plictisit de toate problemele de familie şi de greutăţile vedetismului. Stresat şi obosit, Shrek răbunfneşte la o mică petrecere aniversare pentru copiii săi deoarece s-a săturat de o lume fără sens, o lume în care nu mai poate fi un căpcăun fioros care să sperie o ceată de ţărani înarmaţi. Ascuns prin coşurile de gunoi, Rumpelstiltskin un vrăjitor nebun profită de criza prin care trece Shrek pentru a-i oferi o zi în care poate fi din nou căpcăunul înfricoşător. În schimbul acestei plăceri, Rumpelstiltskin îi ia o zi din trecutul lui Shrek. La început totul pare minunat pentru Shrek, pentru că este din nou căpcăunul înfricoşător, dar în scurt timp acesta va afla că viaţa sa va înceta să existe la finalul zilei pentru că Rumpelstiltskin i-a luat tocmai ziua când s-a născut. Pus într-o situaţie dificilă, Shrek se va lupta să-şi recupereze viaţa şi prietenii de care acum câteva ore se plictisise.

Ultimul film din seria Shrek nu s-a ridicat la nivelul primului film şi nici măcar la nivelul celorlalte două. Din fericire cele câteva scene comice (scosul ochilor pe nas de către Donkey, precum şi câteva replici ale motanului) m-au ţinut treaz pe perioada celor 90 de minunte pentru că altfel adormeam mai ales de când Flautistul minune a apărut. Cu toate minusurile unei poveşti comericale Shrek – Forever After e un film plăcut mai ales pentru iubitorii de poveşti nemuritoare pentru că ne prezintă acelaşi mesaj optimistic – nimeni nu conştientizează ce a avut pînă nu l-a pierdut – cu care toţi ne îmbătăm când suntem nemulţumiţi de ceva.

Notă:6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *