Shelter

Shelter
D: Julianne Moore, Jonathan Rhys Meyers
R: Måns Mårlind , Björn Stein
Theatrical Release: Dec 31, 2010
Runtime: 1 h 52 min.
Gen: Thriller, mister, horror
Share

Shelter este unul dintre filmele care ştie cum să se folosească de prima oră pentru a capta atenţia spectatorului. Din păcate majoritatea thrillerelor psihologice care se rezumă la premiere obscure şi la o promovare foarte redusă, cad după oră aceea destul de reuşită, în anonimatul filmelor de duzină. De ce se întâmplă acest lucru este greu de spus, dar explicaţia cea mai plauzibilă poate veni de la faptul că regizorii sunt cvasi anonimi.

Cu o distribuţie bună, ce îi are în prim plan pe Julianne Moore şi Jonathan Rhys Meyers, Shelter ne prezintă un caz extrem de interesant de personalitate multiplă care stârneşte interesul unui psihiatru apreciat. După ce studiază cazul cu atenţie, dr. Cara Jessup (J. More) este din ce în ce mai preocupată de acest pacient pentru că, personalitatea acestuia suferă scindări dese, iar la suprafaţă apar personalităţi multiple, complexe, nemaiîntâlnite la alţi pacienţi. Până aici totul este minunant, dar în scurt timp cercetarea psihiologică este înlocuită de ocultim, supranatural, vrăjitorie şi blesteme, iar valoarea filmului scade simţitor. Lumea devine din ce în ce mai sumbră, mai întunecată şi mai periculoasă iar doctor Jessup trebuie să rezolve un puzzle care precis îţi va aminti, spre final de un film mai vechi ( Fallen).

Shelter se remarcă prin interpretarea excelentă pe care Jonathan Meyers o oferă. Fiecare personalitate care iese la iveală pe parcursul filmului este interpretată excelent, iar calmul său evident îţi va oferi câţiva fiori. Julianne Morre o actriţă excelentă, care îşi face mereu treaba cu profesionalism, dezamăgeşte puţin pentru că rolu ei pare mai şters ca altădată. Scenariul semnat de Michael Cooney, un scenarist căruia îi place să analizeze fragilitatea psihicului uman (a mai scris şi The I Inside şi Identity), pare să sufere câteva influenţe, probabil impuse de un studio care a ieşit în evidenţă prin grotesc şi horror.

Indiferent dacă eşti fan sau nu al filmelor pshiologice şi a celor în care supranaturalul îşi face simţită prezenţa, Shelter merită vizionat pentru că te va surprinde prin mister. Din păcate modul în care întrebările îşi primesc răspuns nu va fi pe placul tuturor.
O altă părere despre acest film o puteţi găsi şi la Klausen

Notă:6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *