Shaun of the dead

Shaun of the dead
D: Simon Pegg, Kate Ashfield, Nick Frost
R: Edgar Wright
Theatrical Release: Sep 24, 2004
US Box Office: $13.5M
Durată: 1 h 37 min
Gen: comedie, parodie

Când vreau să râd sau să zâmbesc măcar şi nu ştiu ce fel de comedie să aleg, apelez mai nou la cele cu Simon Pegg. Cum le-am văzut mai pe toate în ultimele două luni, am apelat la filmul care l-a făcut celebru – Shaun of the dead. Vă spun sincer că am fost un pic circumspect pentru că ultimele producţii cu zombii m-au cam dezamăgit, dar pentru că distribuţia îmi era cunoscută i-am dat o sanşă. Din păcate, pe parcursul vizionării filmului, temerile mele s-au adeverit, pentru că Shaun of the dead m-a făcut să zâmbesc doar la sfârşit.

Debutul filmului ne prezintă cam acelaşi personaj pe care de obicei Simon Pegg îl interpretează. Astfel, facem cunoştinţă cu un bărbat în jurul vârstei de 29-30 de ani, care nu este în stare să-şi găsescă o slujbă onorabilă, care nu e capabil de menţinerea unei relaţii şi care-şi pierde timpul liber alături de un coleg de apartament croit perfect după tipologia adolescentului născut cu calculatorul şi cu sticla de bere în braţe. Într-o zi când toate îi merg pe dos, Sean ( Simon Pegg ) se îmbată alături de Ed, bunul său prieten dar dimineaţa vine şi cu altceva în afară de o puternică mahmureală. Zombii sunt peste tot iar cei doi prieteni se văd nevoiţi să facă slalom printre aceştia pentru a ajunge la mama şi iubita lui Shaun.

Shaun of the dead este o parodie reuşită la adresa filmelor cu zombie, mai ales că până prin 2004 ( premiera filmului ) majoritatea producţiilor au fost doar porcării realizate de dragul de a exploata un public fan al genului horror. Cu un umor tipic engelzesc, Shaun of the dead te încântă foarte puţin prin modul în care personajul se maturizează doar într-o situaţie în care viaţa tuturor este pusă în pericol. Confruntăriile cu zombie sunt sângeroase iar modurile de măcelărire ies în evidenţă prin ingeniozitate şi comic. Din păcate intriga slăbuţă reduce reuşita filmului unui film a cărui nota pe IMDB nu o înţeleg.

Notă: 5,5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *