Shark Knight 3D

Shark Night
D: Sinqua Walls, Alyssa Diaz, Joel David Moore
R: David R. Ellis
Release: 2 Septembrie 2011
US Box Office: $18.9 M
Durată: 1 h 325 min.
Gen: Horror

De la sfârşitul anilor 70 şi începutul anilor 80 lumea a progresat fără oprire. Acum avem filme 3D, 4D, IMAX, avem telefoane inteligente, avem home cinema-uri acasă capabile să-ţi ofere o experienţă la fel de intensă ca la cinema, dar cu un confort mai sporit. Din păcate nu prea avem scenarişti inspiraţi şi filmele horror sunt cam la fel de proste. Tinerii de facultate sau de liceu sunt la fel de giboni ca acum 30 de ani şi mor tot la fel de repede. Monstruleţii din apă sunt cam aceiaşi, deşi acum sunt generaţi pe calculator. Dacă prin şaptezeci şi ceva Spielberg înspăimânta cu Jaws şi cu un rechin plauzibil, acum Shark Night sfidează logica şi bunul simţ. Rechini din acest film sunt desprinşi din jocurile video şi cel mai probabil au primit abilităţi de a sări prin aer ca definii sau balenele ucigaşe. Logica de care vorbea e sfidată şi nu oricum ci ca la balamuc. Oceanul, casă dulce casă a rechinilor este înlocuit de un lac. Probabil dacă totul s-ar reduce la un rechin, o explicaţie puerilă s-ar găsi, dar nu, pentru că aici e vorba de cel puţin 45 de specii. Acestea nu apar totuşi din senin, ele fiind aduse de nişte ţărănoi psihopaţi dornici să facă nişte filme snuff cu rechini. Cum au adus ei atâţia rechini într-un lac nu mai contează pentru că publicul are parte de un spectacol sângeros pe cinste.


Primele victime sunt un cuplu, dar aceştia mor nu pentru că fac sex ci pentru că el, stâlpul viitoarei familii e negru. Din cale afară de rasist, scenaristul îi omoară apoi pe cei frumuşei şi pe final le pregăteşte psihopaţilor cu camera de filmat câteva surprize. Nici eroii nu o duc prea bine, dar finalul tipic până în măduva oaselor.

Shark Night e 3D, dar din păcate pentru cei iubitori de filme horror, regizorul nu le-a pregătit nici măcar o scenă cu nuditate sexuală. Avem câteva non sexuale, dar aceste nu compensează măcelul, idioţenia scenariului şi a personajelor. Vizionarea acestui film sfidează o inteligenţă decentă, așa că vă rog evitaţi-l!.

Notă:2,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Shark Knight 3D, 6.0 out of 10 based on 2 ratings
4 Comments
 1. dani
  | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
 2. m@ri@n
  | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *