Setup

Setup
D: Bruce Willis, Ryan Phillippe, Jenna Dewan
R: Mike Gunther
Release: Septembrie 2011
Durată: 1 h 30 min.
Gen: Acţiune

Ce s-a întâmplat cu Bruce Willis, actorul care ne încânta cu umorul său şi cu capacitatea de a interpreta nişte personaje de acţiune cum nimeni nu o făcea? În mod cert a îmbătrânit, dar îmi e greu să cred că talentul, sarcasmul şi şarmul s-au pierdut odată cu trecerea anilor. Poate s-a săturat, poate nu mai găseşte roluri care să-l încânte, să-l determine să arate ceea ce putea nu demult sau poate pur şi simplu s-a plictisit atât de tare încât nu-i mai pasă în ce joacă atât timp cât bănuţii necesari pentru stilul său de viaţa intră constant în cont.

Cu un rol secundar în Setup, Willis întăreşte cele mai sus afirmate şi mai mult, ne face să ne întrebăm dacă nu cumva actorul a acceptat rolul fără să citească scenariul. Pe lângă Willis în film mai apar, Ryan Phillipe, un alt actor talentat care în ultima vreme s-a rătăcit în mediocritate şi 50 cent, un rapper a cărui prezenţă pe marile ecrane nu o înţeleg.

Revenind la film, vă spun că Setup, în regia lui Mike Gunther e un film de acţiune haotic, cu o interpretare penibilă, ce se foloseşte de numele celor doi actori cunoscuţi. Mai mult de atât Setup împrumută o multitudine de scene din alte filme de acţiune (scena confruntării finale este identică, dar mai prost regizată, cu cea din Enemy of the State, iar jaful şi motivaţia răzbunării este împrumutată la scară mai mică din deja veteranul The Italian Job), anulându-şi astfel orice urmă de originalitate.

Umorul şi sarcasmul intră în joc când apare Bruce Willis (aici în rolul unui mafiot sadic, dar cam prost) dar ceea ce defineşte cu adevărat un film de acţiune se lasă aşteptat până la final.

Fără claritate, fără interpretare decentă, fără elemente pure de acţiune, Setup e dezamăgitor, iar cei care au ales să-l vizioneze până la capăt rămân cu un gust amar.

Notă:3/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
7 Comments
 1. Cristina
  | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *