Seeking a Friend for the end of the world (2)

seeking a friend for the end of the world

Seeking a friend for the end of the world, o ultimă dorinţă aproape perfectă.

Când lumea aşa cum o ştim noi e pe punctul de a se sfârşi, când viaţa noastră, a tuturor tocmai a primit o dată de expirare şi nici un şef nu poate face vreo mânărie ca să o prelungească, începi să te gândeşti la tot ce ai facut şi la tot e ţi-ai dorit să faci. Te gândeşti cum ar fi dacă ai fi iubit pe altcineva, dacă la supărare nu ai fi rănit pe cineva drag sau dacă ţi-ai fi ales o slujbă mult mai bună, capabilă măcar să-ţi ofere un zâmbet din când în când. Acestea ar fi gândurile normale, dar când apocalipsa se apropie cu paşi repezi şi nu există nici un supererou care s-o oprescă începi să faci altceva. Începi să te gândeşi la sinucidere, începi să uiţi de toate regulile sociale şi să te eliberezi de orice reţineri. Unii optează pentru sex( în toate formele lui multiple şi minunate), alţii la petreceri de neuitat, pentru revolte, haos, în timp ce unii îşi văd de problemele zilnice peste care adaugă contextul general. Un asftel de personaj este Dodge (Steve Carell), un bărbat părăsit de soţie chiar în momentul anunţării apocalipsei. Femeia, nefericită alături de el a avut nevoie de acest sfârşit ca să facă ceea ce era firesc. Trist, pentru că habar nu avea că femeia de lângă el este veşnic nefericită, Dodge încearcă să-şi petreacă ultimele zile cât mai normal. Lucruile se schimbă pentru el când, Penny o vecină mult mai tânără interpretată de Keira Knightly apare la geamul lui plângând. Plină de regrete datorită deciziilor din ultimele zile, Penny îşi deschide sufletul în faţa lui Dodge. Apropiere dintre cei doi e firească. Pentru moment cei doi sunt singuri, nu au pe nimeni şi sfârşitul este aproape. Ca să există şi o aventură scenarista şi regizoarea Lorene Scafaria, introduce în pesiaj un avion, unul capabil să o ducă pe Penny la părinţii ei.

Astfel cei doi pornesc la drum, într-un fel forţaţi de revoltele din oraş şi ajung să călătorească cu un sinucigaş prin asistenţă şi apoi singuri spre iubita din liceu a lui Dodge. Apropierea dintre cei doi se realizează destul de simplu. Nu există scântei, momente foarte romantice sau tensiuni. Totul decurge normal într-o situaţie anormală. Sexul e ceva firesc şi dezbarea acestui subiect nu-şi mai are rostul.

În drumul lor spre a repara greşelile trecutului, Penny se întâlneşte cu un fost iubit. Acesta întruchipează perfect, tipologia omului care nu se poate împăca cu sfârşitul. Omul care-şi consturieşte un buncăr, îl populează cu încă câţiva prieteni, cu mâncare şi cu arme. Multe arme pentru că după sfârşit haosul trebuie controlat cu puşti şi pistoale. Popasul e de scurtă durata, ca apoi Dodge să ajungă unde şi-a dorit. Reîntâlnirea cu trecutul nu are totuşi loc, Dodge optând pentru o simplă scrisoare, un gest menit să nu creeze un alt tip de haos.

Finaul este perfect pentru cea mai frumoasă apocalipsă din ultima timp prezentă pe marile ecreane. Nimic special, dar totuşi caeva care să te încânte chiar dacă ai vizionat un film destul de trist. Interpretările oferite de cei doi merită aprecieri. Keira, interpretează convingător o tânără copilăroasă, o femeie cu suflet de copil care ştie cum să iubescă. De cealată parte Steve e perfect în rolul bărbatului deprimat, în rolul celui căruia lumea tocmai i s-a prăbuşit chiar înainte ca şi cea a tuturor să o facă. Cu câteva kilograme în minus, Steve face un rol excelnt, poate chiar la fel de bun ca cel din Dan in Real Life.

Seeking a friend for the end of the world e un film minunat, simplu, o apocalipsă cum mulţi dintre noi am dori. Pe lângă simplitatea filmlui şi interpretările bune, trebuie să mai remarc coloana sonoră şi un personaj frumos, un prezentator de ştiri dedicat carierei până la final. Nu mă aşteptam la un film atât de bun aşă că de la mine, Seeking a friend for the end of the world primeşte 8,5, iar motivele le găsiţi mai sus.

Trailer Seeking a friend for the end of the world

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *