Secretary

Secretary
D: Maggie Gyllenhaal, James Spader
R: Steven Shainberg
Release: Apr 1, 2003
US Box Office:$3.8M
Durată: 1 h 52 min.
Gen: Romance

Secretary este un film despre nebunie, despre fetişuri, despre partea întunecată a personalităţii noastre pe care o ascundem de văzul unei societăţi imperfecte. Dacă însă ne-am decide să ne expunem în toată speldoare noastră,  ochii încriminatori ai unor oameni falşi ne-ar ucide cu o privire acuzătoare.

Sub învelişul unei poveşti de dragoste, Secretary ne prezintă povestea lui Lee Holloway (Maggie Gylenhall), o tânără tocmai ieşită de la balamuc pentru că avea o plăcere sadică de a se răni singură. Întoarsă la normalitatea apăsătoare a cotidianului plictisitor, Lee suferă când vede atâta fericire iluzorie aşă că tentaţia vechilor obiceiuri este din ce în ce mai mare. Ca să o oprescă de la acest lucru mama ei o obligă să-şi ia o slujbă. Norocul este de partea ei, când Edward grey, un avocat pretenţios o angajează ca secretară. După câteva conflicte cu şeful care-i atrage atenţia asupra unor greşeli de dactilografie, banalul prăseşte biroul, plăcerea sadică se instalează iar angajata devine supsă . Locul de muncă se transformă într-o cameră de plăcere, în care şeful dur o pedepşete des cu palma pentru greşelile făcute.

Scenele sunt deosebite pentru că Lee, o sado-masochită frumuşica iubeşte comportamentul şefului iar acest lucru o face să privească lumea cu alţi ochi. Acest joc dominator continuă o vreme, dar la un moment dar, probabil ruşinat de comportamentul său şi cu gândul la imaginea sa, avocăţelul pervers renunţă brusc fără nicio explicaţie. Dezamăgită Lee încearcă să reia pasiunea dintre ei cei doi, numai că micul dominator nu o mai bagă în seamă şi o concediază.
În tot acest joc de-a stăpânul şi sclavul, jocul actoricesc al celor doi actori principali se reamarcă. James Spader este excelent în rolul unui avocat puternic, un om tăcut  care o iar razna când cineva greşeste la birou dar care sub acest chip dur acunde o perversitate neamipomenită. De cealaltă parte Maggie Gyllenhall este excepţională în rolul unei domnişoare mascochiste, o femeie care odată ce şi-a găsit perechea bolnăvicioasă nu se complace în cotidianul normal doar de dragul aparenţelor.

Secretray este un film care te surprinde cu suprarealismul activităţilor masochiste. Dacă tot filmul ar fi fost construit pe acelaşi stil ar fi fost mult mai apreciat dar aşa treimea finală plină de dulcegării şi lucruri fireşti te dezamăgeşte cumplit. Nu am înţeles de doi oameni care au evadat din banal au treibuit să se întoarcă la normalitatea morală în care aranjează meticulous un pat iar ea soţia iubitoare îl aşteaptă acasă aşezată  într-un balansoar.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *