Scrooged

Scrooged
D: Bill Murray, Karen Allen
R: Richard Donner
In Theaters: Nov 23, 1988
Durată: 1 hr. 41 min.
Gen: Comedie

Iscusinţa unui actor cu care îi face pe alţii se râdă nu se reduce doar la poante bune sau la o  gesticulaţie ridicolă, ci dimpotrivă la o expresivitate excelentă şi mai ales la o atitudine ironică constantă. Majoritatea actorilor le lipseşte ceva, dar parcă pe Bill Murray sarcasmul şi mimica corporală îl îmbracă cel mai bine. Comediile sale te distrază prin atitudinea personajelor căror actorul le dă viaţă şi mai ales prin replicile scrise parcă specila pentru a i se potrivi acestui actor.

Perioada sa de glorie a apus dar din când în când îmi face plăcere să revăd unele filme ale acestui mare actor. Pentru că ne aflâm în perioada Crăciunului am ales pentru azi filmul Scrooged povestea unui director de televiziune care are o atitudine anti Crăciun în fiecare an. Dur, nemilos şi agitat mereu, Frank Cross nu are milă faţă de nimeni iar când vine vorba de darurile de Crăciun acesta alege mereu între un video recorder şi prosoape de baie. Deşi atitudinea sa dură şi ironică este de-a dreptul savuroasă, Frank va avea probleme pentru că într-o seară va fi vizitat de o fantomă care îi atrage atenţia că va sfârşi urât dacă nu se va schimba. Pentru a se asigura că acest lucru se va întâmpla  fantoma îi spune lui Frnak că va fi vizitat de încă trei fantome (the ghost of Christmas past, the ghost of Christmas prezent şi the ghost of Christmas future). Rând pe rând fantomele îl poartă în trecut pentru a-i arăta cine a fost înainte să se transforme într-un suflet meschin, în prezent pentru a-i arăta ce viaţa privată au apropiaţii săi  şi în viitor pentru a-i arătat ce se va întâmpla dacă nu se schimbă.

Presărat cu scene comice (în special cea în care Frank îi cere unui decoraţionist să capseze coarne de ren unui şoricel), Scrooged este o comedie mai mult pentru adulţi, o versiune ciudată şi comică a poveştii nemuritoare scrise de Dickens. Chiar dacă nu este neaparat un film bun, acesta merită vizionat în special datorită prestaţiei oferite de Bill Murray.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *