Scream 4

Scream 4
D: Neve Campbell, David Arquette, Courteney Cox
R: Wes Craven
Release: 15 Aprilie 2011
US Box Office: $ 38.2 M
Durată: 1 h 50 min.
Gen: Horror

Îşi mai aduce cineva aminte de Scream? Cel mai probabil mulţi dintre voi o să ziceţi că da, o să ziceţi că vă amintiţi de doi tineri, dintr-un orăşel mic care încep să omoare o grămadă de adolescenţi din jurul unei singure persoane, Sidney Prescott. La vremea aceea acest slasher a creat isterie, pentru că cei doi criminali au folosit un costum unic, înspăimântător ,dar simplu. În afara studiourilor de cinema, brandul Scream s-a transformat într-o mină de aur, masca Scream vânzându-se la orice colţ de stradă. Isteria creată în 1996, a revenit în 1997 cu un sequel apreciat la fel de bine ca originalul. De aici încolo, franciza s-a transformat comoară comercială finită, ce trebuia exploatată cât mai repede. Scream 3 a apărut trei ani mai târziu, dar lumea era din ce în mai puţin interesată de un criminal mascat pornit din nou pe urmele lui Sidney Prescott.

Anul 2011 aduce relansarea francizei cu un film 3D. Evident scopul filmului e strict financiar, aşa că experiența pentru devoratorii de filme nu e foarte plăcută. În regia aceluiaşi Wes Craven, Scream 4 e de fapt un Scream 1, cam cu aceleaşi personaje, dar un pic mai prost şi mai previzibil. Filmul începe cam la fel, două sau mai multe blonde proaste cu sâni mari sunt măcelărite de psihopatul mascat după ce acesta le sună şi le necăjeşte la telefon. În scurt timp Sidney Prescott, devenită celebră şi revenită în oraşul natal, este urmărită de criminal. Ca să nu creeze impresia că Scream 4 este chiar Scream 1 filmat în 2011, Wes se foloseşte de o verişoară a lui Sidney, pentru a o transforma şi pe aceasta în victimă.

Previzibilitatea e punctul forte al filmului. Alături de previzibilitate se regăsesc cam aceleaşi personaje, acelaşi stil de măcelărire şi bineînţeles ca şi în original doi criminali pe care nimeni nu-i bănuia (cu excepţia spectatorului). Jocul de-a şoarecele şi pisica e plăcut şi-ţi aduce aminte de vechile slashere, iar ideea unui film în film e plăcută. Fără aceste elemente, fără explicaţiile pentru a diferenţia un clasic de un remake, vizionarea ar fi extrem de plictisitoare chiar şi pentru cei mai înrăiţi fani ai genului.

Distribuţia cu Courtney Cox, David Arquette şi Neve Campbell, alături de o tânără speranţă, Emma Roberts, intră perfect în atmosfera filmlului. Multitudinea de personaje secundare reduce prezenţa celor principale în foarte multe scene, iar acest lucru este într-un fel benefic. Fiecare actor/actriţă din distribuţie intră foarte bine în pilea vechilor personaje, chiar dacă anii s-au aşezat peste ei.

Deznodământul e previzibil, dar motivaţia criminalului iese din tiparul obişnuit. De data aceasta criminalul nu vrea s-o hăcuiască pe Sidney pentru că mama ei i-a făcut ceva sau a rănit sentimental pe altcineva. Criminalul vrea faimă, iar în lumea de azi metoda aleasă asigură garantat succesul.

Scream 4 e un slasher bun, dar în esenţă un film prost pentru că este lipsit aproape de orice semn de originalitate. Dacă sunteţi fani ai francizei sigur o să fiţi încântaţi de ce v-a pregătit Craven, dacă nu atunci urmăriți filmul doar pentru că e un slasher bun cu puţină tensiune şi mult sânge.

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *