Scott Pilgrim Vs. The World

Scott Pilgrim vs. The World
D: M.Cera, Mary Elizabeth Winstead, Chris Evans
R: Edgar Wright
In Theaters: Aug 13, 2010
US Box Office :$31,5 M
Durată: 1 hr. 53 min.
Gen: Acţiune, Romance, Comedie

Scott Pilgrim este eroul preferat al unui prienten şi până ieri nu înţelegeam de ce. Mă tot miram cum un basist de doi lei care se luptă pentru o fată poate să-ţi intre pe sub piele încât ajungi să recomanzi la toată lumea acest film. Ei bine după vizionare mi-am dat seama de ce merită promovat acest personaj şi cu această ocazie îi sfătuiesc pe toţi cei care au jucat vreodată jocuri video primitive sau avansate, care au avut o pasiune pentru cele mai frumoase fete din liceu şi care s-au crezut talente muzicale, să urmărească această comedie roamantică ce defineşte cu uşurinţă o generaţie care a copilărit, în cel mai fericit caz cu joystickul de la playstation în mână.

Comic, ironic şi pe alocuri romantic, Scott Pilgrim vs The World este dedicat celor care se trezesc adesea prinşi în situaţii jenante din care nu ştiu ieşi şi celor care trebuie să se maturizeze pentru că prea des mintea lor evadează, ca în copilărie, în locuri fanteziste.

După ce am descris targetul de public al acestui film, mai trebuie precizat faptul că Scott Pilgrim Vs. The World mai iese în evidenţă şi printr-o serie de efecte vizuale ciudate pe care nu prea le vezi într-un film. Astfel regizorul Edgar Wright impune o coloristică vie şi un stil de acţiune specifică mai degrabă jocurilor video sau benzilor desenate. Fiecare zgomot produs este dublat de cuvinte iar acţiunea părăseşte cadrele firescului (confruntările au loc ca în jocurile video personajele zburând de colo colo la orice lovitură puternică).

Cu o distribuţie nu foarte cunoscută, dar care îl are cap de afiş de M.Cera (Youth in Revolt), Scott Pilgrim Vs. the World ne prezintă povestea unui pierde vară, unui basist antitalent de 22 de ani care doarme în acelaşi pat cu colegul său gay şi care are o relaţie platonciă cu o fetişcană de 17 ani. În tot acest univers haotic, Scott nu se încadrează, dar la un moment dat o cunoaşte pe Ramona, o fată frumoasă mult mai matură ca el care îi oferă o şanşă. Din păcate pentru Scott reuşita realaţiei cu Ramona depinde o serie de confruntări, în care acesta va trebui să-i învingă rând pe rând pe foştii iubiţi ai Ramonei.

Cunoscut pentru regia filmelor Hot Fuzz şi Shaun off the Dead, E. Wright îşi transpune persoanjele într-o lume virtuală în care înfrângerea adversarului îţi aduce monede iar descoperirea unor sentimente accesori şi abilităţi nebănuite. În tot acest univers firescul nu este la locul lui, dar parcă ceva te îndeamnă să mergi mai departe şi să apreciezi acest film comic.

Cu toate că este un film plin de exagerări vizauale în care domină romantismul adolescentin, Scott Pilgrim, este un film reuşit, o comedie care te va face să zâmbeşti cu uşurinţă.

*recenzie dedicată prietenilor mei Remus şi Dana.

Notă: 8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
8 Comments
  1. Anonymous
    | Reply
  2. Anonymous
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *