Saw 3D

D: Costas Mandylor, Tobin Bell
R: Kevin Greutert
US Box Office :$43,6 M
In Theaters: Oct 29 , 2010
Durată: 1 hr. 31 min.
Gen: Horror, Thriller

În 2004 genul horror beneficia de o producţie care l-a mai scos din anonimatul în care se adâncise. Saw venea cu ceva nou, cu ceva terifiant care exploata imaginaţia bolnavă a minţii umană până aproape de limită. Victimele nu erau opera unor psihopaţi nemuritori sau a unor monştrii ieşiti dintr-o carte cu poveşti de groază, ci a imaginaţiei unui bolnav incurabil care pur şi simplu dorea să pedepseacă pe cei care-şi iroseau viaţa fără rost (şi în acelaşi timp să se răzbune pe ceea ce i se întâmpla).

Impactul a fost mare, fanii s-au înmulţit vertiginos iar genul thriller/horror beneficia din nou de atenţie. Din păcate din 2004 până în 2010 ideea de „puzzele mortal” a căzut pe mână avizilor de profit. Acest lucru i-a distrus valoarea şi l-a transformat într-un adevărat porc de carne a cărui Ignat vena în jurul datei de 31 octombrie. Astfel an de an amatorii de horror erau bombardaţi cu o nouă poveste Saw, în care apăreau Jigsaw, victimele sale, câţiva complici şi câteva crime gore care purtau amprenta unui adevărat inginer. Pe lângă regii idioate şi asasinările oarecum la fel, privitorul mai era purtat şi printr-un scenariu în care nu ştiu prin ce metodă Jigsaw mai avea un secret.

Prin 2006, cred (nu îmi amintesc exact şi nici nu am de gând să revăd filmele), complicele principal al lui Jigsaw era dezvălui publicului iar acesta ducea munca mai departe an după an. Din acel moment Saw devenea de-a dreptul de nesuportat pentru că de fiecare dată detectivul Hoffman (noul Gigsaw) scăpa din mâinile poliţiştilor pentru a-şi continua munca anul următor. La fel s-a întâmplat şi în 2010 când acesta, cu o capcană pe faţă montată de fosta soţie a originalului Jigsaw, scapă ca prin minune pentru a da naştere unui nou joc bolnav, sângeros, imposibil dar în versiune 3D. Cele 90 de minute trec extrem de greu, sângele tâşneşte parcă cu mai multă presiune iar jocul este neschimbat. Noroc că prima victimă a acestui joc pe care toată lume a uitat-o îşi face apariţia la început şi la final pentru a mai condimenta puţin lucrurile.

Personal nu recomand vizionarea acestui film pentru că ai impresia că urmăreşti un serial ieftin care are un singur episod pe an. Scenariul absurd şi demascările surpinzătoare pot avea un oarecare impact pentru că puţini sunt cei care-şi mai amintesc ceva din precedentul film dar modalităţile prin care bad guy-ul scapă mereu pentru a-şi continua munca anul viitor sunt atât de stupide încât nu ai cum să le suporţi.

Notă:2/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags:
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *