Save the green planet

Save The Green Planet
D: Ha-kyun Shin, Baek Yun-shik
R: Jun-hwan Jeong
Release: 20 Aprilie 2005
Durată: 1 h 56 min.
Gen: Science fiction

Acest film recomandat de Adina este unul total atipic. Personajele sunt ciudate şi bolnave, atmosfera e plină de tensiune şi durere fizică iar finalul îţi oferă o porţie zdravănă de râsete în sec. Pe scurt, acestă producţie coreeană îl are în centru atenţiei pe un tânăr cam dilit la cap, obsedat de teoria conspiraţiei extraterestre care într-o zi îşi răpeşte fostul şef, un om influent prin oraşul casă. Ajuns în locaţia viitoarei detenţei, tânărul începe să-l tortureze treptat pe omul de afaceri pentru a-l determina pe acesta să recunoască că este un extraterestru. Torturile chiar dacă sunt sadice nu transmit spectatorului un sentiment de repulsie, pentru că regizorul a avut grijă să dea o culoare drăguţă tânărului torţionar, astfel că totul pare un joc nebunesc. Mai mult, la începutul aventurii torţionare, tânărul are parte de un mic ajutor din partea iubitei sale, o grăsunică acrobată care crede tot ce-i spune iubitul ei ţăcănit.

Trepat, metodele de tortură evoluează, dar nu ştiu cum naiba bărbatul răpit nu piere. Mai mult, după câteva încercări nereuşite de evadare, acesta face pe prostul şi intră în jocul torţionarului. Ca să-şi salveze pielea acesta dezvoltă o pledoarie excelentă despre răutatea rasei umane, despre imperfecţiunile ei şi despre drumul lung şi violent pe care acesta la parcurs de la  maimuţă la omul tehnologizat.

Dacă nu eşti prenteţios şi accepţi un film cu simţul umorului, o să-ţi facă placere acest film despre durere fizică şi psihică, despre răutate. Save the Grenn Planet e un film în general despre imperfecţiunea rasei umane, un film cu dramatism, tensiune şi ironie, un film tocmai bun pentru o zi liniştită de weekend.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *