Sanctum

Sanctum
D: Richard Roxburgh, Rhys Wakefield
R: Alister Grierson
Release: 4 Februarie 2011
US Box Office: $ 23.1 M
Durată: 1 h 43 min.
Gen: Dramă, Acţiune

După isteria creată de Avatar numele lui James Cameron poate fi folosit de producătorii de filme pentru a atrage publicul spre anumite creaţii obscure, fără consistenţă şi care au intriga şi desfăşurarea acţiunii mai previzibilă ca un film de seară de la posturile tv cu vechime de pe la noi. Regizorul probabil nu are nicio vină în această strategie de marketing, astfel că singura explicaţie pentru prezenţa sa pe afişul filmului fiind existenţa unor clauze contractuale care îl ajută financiar.

Despre Santcum se poate spune că e o experienţă vizuală reuşită dar cam atât pentru că în rest filmul nu oferă mai nimic. Acţiunea e previzibilă de la început până la sfârşit iar momentele cu adevărat tensionate specifice unei situaţii de viaţă şi de moarte sunt destul prost exploatate. Pe tot parcursul filmului aştepţi să se întâmple ceva, dar deşi multe personaje mor parcă tensiunea şi dramatismul sunt absente. Explicaţia pentru acest lucru se poate regăsi în anonimatul distribuţiei, din care l-am recunoscut doar pe Richard Roxburgh, un actor care a avut doar roluri secundare în filme de prim plan, care nu a reuşit să intre foarte bine în pielea personajelor.

Acţiunea filmului are loc într-un cadru minunat, o peşteră uriaşă care urmează să fie exploatată de un grup de speologi. Lucrurile încep să meargă prost pentru echipă, când la o scufundare unul dintre membrii moare înecat. Ghinionul se ţine scai de speologi după ce ieşirea este blocată de o stâncă. Prinşi în această închisoare uriaşă ce va fi inundată în câteva ore, grupul de speologi va fi eliminat rând pe rând ca într-o ruletă rusească, de prostie, panică şi nebunie.

Sanctum e un film plictisitor, un film prea lung pentru subiectul dezbătut. Toată această tevatură cu evadarea dintr-un loc neexplorat de om se putea restrânge pe o durată mai scurtă dar şi atunci lipsa originalităţii nu ar fi dispărut. În aceste condiţii vă sfătuiesc să ocolţi acest film pentru că este o pierdere de vreme cu o intrigă slabă compensată doar de câteva scene cu peisaje frumoase.

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
  1. sirlukas
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *