Samaria

Samaria/ Samaritan girl
D: Eol Lee, Gul-seon Kim
R: Kim Ki Duk
In Theaters: 2004
Durată: 1 hr. 35  min.
Gen: Dramă

După câteva filme reuşite (Bad Guy, 3 Iron, Sping, summer…) care m-au transformat într-un adevărat fan al regizorului Kim Ki Duk, a venit şi prima dezamăgire. Spun dezamăgire pentru că în Samaria nu am mai regăsit aceleaşi personaje, fie ele pozitive sau negative, de care să te ataşezi iar povestea, deşi o bucăţică din viaţa de zi cu zi nu m-a convins prin abordarea foarte dramatică. Personajele au un grad de nebunie un pic cam ridicat, iar violenţa răzbunătoare combinată cu sexul practicat sub însemnele devotamentului comemorativ m-au cam dezamăgit.

Povestea a început interesant, pentru că Ki Duk a vorbit din nou despre prostituţie dar la alt nivel; la un nivel ce implică liberul arbitru, plăcerea nebunească, prostia vârstei (nu mai mult de 16), atracţia banilor şi un peşte devotat pe care îl găseşti în cea mai bună prietenă. Lucrurile bune nu ţine mult aşa că la un moment dat tânăra practicantă de sex pe bani se aruncă în cap când poliţistii sunt gata să o aresteze. Impresionată de destinul tragic al prietenei sale, Yeo Jin se decide să continue munca începută dar de cu o altă abordare (sex şi afecţiune pe gratis plus restuirea vechilor plăţi). Interessant este că pe vremea când era peşte, Yeo Jin cam detesta ce făcea buna ei prietenă, dar acum totul este în regulă iar la nivelul conştiinţei nu apar furtuni care să tulbure liniştea. Din fericire furtuna apare din altă pare  – de la tatăl fetei care întâmplător află de pasiunile extraşcolare ale fetei – iar intensitatea ei se amplifică odată cu creşterea nivelului de durere şi dezamăgire. Crimele răzbunătoare ale tătalui, poliţist de meserie, sunt destul de sadice mai ales că victimele nu îşi meritau soarta.

Prin Samaria, Ki Duk ne-a dus iar în lumea prostituţiei şi a celui care devine bad guy întâmplător după ce un eveniment îl marchează. Din păcate de această dată persoanjele sale au fost mai şterse iar mesajul pe care cred că a vrut să-l transmită s-a pierdut undeva pe drum.

Recomandat din nou de Adina
Notă:6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
  1. Anonymous
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *