Rough Cut

Rough Cut/ Yeong-hwa-neun yeong-hwa-da
D: Su-hyeon Hong, Ji-Hwan Kang
R: Hun Jang
Theatrical Release: Sep 11, 2008
Durată: 1 h 53 min.
Gen: acţiune
Share

După o călătorie prin universul filosofic a lui Ki-duk Kim, unde am făcut cunoştinţă cu o serie de personaje complexe parcă desprinse din romane culte, poposim astăzi ca turistul oboist, la umbra unui film de acţiune, dar care ne prezintă nişte personaje nu foarte diferite faţă de cele cu care ne-am obişnuit.

Rough Cut, în regia lui Hun Jang, dar cu un scenariu semnat de Ki-duk Kim, ne prezintă povestea unui actor Soo-ta, care pe platoul de filmare a ultimei sale producţii răneşte foarte mulţi actori doar de dragul de a oferi publicului un film extrem de realist. Pentru că nimeni nu mai dorea să filmeze cu el, Soo-ta se vede nevoit să apeleze la un gangster ( Kang-pae) pentru a putea să-şi continue filmările. Chiar dacă sunt divergenţe între cei doi, scenele ies extrem de bine pentru că gangsterul nu îl menajează deloc pe acest actoraş cu prea multe fiţe. În afara platoului de filmare fiecare dintre cei doi încearcă să-şi rezolve problemele personale, astfel că Kang-pae va fi nevoit să ocupe de problemele clanului mafiot din care face parte, iar Soo-ta să treacă peste o serie de scandaluri. Odată cu filmările Kang-pae începe să se schimbe, astfel că alura terifiantă de mafiot feroce începe să dispară, fiind înlocuită de un chip trist pe care se pot citi sentimente.

Chiar dacă este un film de acţiune, mâna lui Ki-duk Kim în conturarea personajelor se observă uşor. Kang-pae, chiar dacă este un mafiot evoluează spre un personaj sentimental căruia îi este foarte greu să se desprindă de o viaţă pe care şi-o dorea dar nu a fost niciodată a lui. Când despărţirea este inevitabilă, fost viaţă îl reufuză, astfel că se vede nevoit să se întoarcă pe platourile de filmare. De cealaltă parte, Soo-ta trece peste aerul de superioritate şi peste sentimenul de stânjeneală, pentru a deveni un actor, un om ce poate fi respectat. Evoluţia personajelor şi conexiunile dintre ei reprezintă punctul forte al unui film care nu este excelent, dar ca nu va dezamăgi pe nici un fan al cinematografiei asiatice şi nu numai.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *