Romance and Cigarettes

Romance and Cigarettes
D: Kate Winslet, James Gandolfini, Susan Sarandon
R: John Turturro
Release: 7 Septembrie 2007
US Box Office: $0,4 M
Durată: 1 h 45 min.
Gen: Musical, Romance, Dramă

Adina ne-a povestit într-o zi despre o Kate Winslet focoasă, roşiatică, o vampă cu sex appeal, cu accent irish adorabil care se iubeşte pe ascuns cu James Gandolfini şi este păruită de o Susan Sarandon protectoare, o femeie în toată regula. Auzind aceste lucruri nu am mai stat pe gând şi am vizionat Romance and cigarettes, un film nebun, un film muzical care susține o poveste despre romantismul vârstei a doua, despre viaţa unor oameni simpli.

Începutul e greoi şi te poate determina să te întrebi de ce vizionezi acest film, dar cu cât povestea se deschide cu atât devii mai captivat de un spectacol musical excelent, cu melodii alese pentru a ilustra viaţa unei familii din anii 90 dar care mai degrabă ar trebui plasată pe axa unui deceniu precedent.

Regizat de John Torturo, mai degrabă un actor decât un regizor, Romance and Cigarettes spune pe ritmul muzicii povestea unui muncitor în construcţii, trecut de 40 de ani, cu trei fete de măritat acasă, care are o relaţie plină de pasiune şi tinereţe cu o vânzătoare de lenjerie intimă interpretată de Kate Winslet. Dornic să demonstreze că vigoare tinereţii nu l-a părăsit Nick Murder (James Gandolfini), face o serie de acte prosteşti, definitorii pentru un adolescent în călduri. Povestea, completată de câteva scene de musical excelente (în special cea în care Kate are un costum mulat roşu şi cântă într-o clădire aflată în flăcări şi cea în care aceeaşi Kate cântă sub apă) are o dezvoltare bună şi se transformă pe final dintr-o comedie simpatică, într-o dramă care însă nu-şi pierde nici atunci micile zâmbetele.


Despre actori pot să vă vorbesc numai de bine pentru că atât Susan Sarandon cât şi Kate Winslet ne încântă prin pasiune şi energie până la sfârşit. De cealaltă parte distribuţia masculină, James Gandolfini şi Christopher Walken nu se lasă mai prejos, interpretând foarte bine bărbaţi puternici. Dacă trebuie să reduc laudele atunci cele mai multe le-ar primi Kate pentru pasiunea arzătoare şi Walken pentru atitudinea de fan Elvis.

Romance and Cigarettes nu e un film pentru toată lumea, ba chiar îi poate determina pe unii să-l abandoneze după câteva minute. Cu toate acestea iubitorii de muzical-uri vor fi încântaţi de un film nebun, de un film colorat cu o distribuţie strălucitoare.

Notă:7,5/10
Trailer
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *