Rio

Rio
D: Anne Hathaway, Jesse Eisenberg, will.i.am
R: Carlos Saldanha
Release: 15 aprilie 2011
US Box Office:$137.8 M
Durată: 1 h 36 min.
Gen: Animatie

Rio e un film animat hipnotizant prin coloristică, prin câteva detalii atractive despre minunatul oraş Rio şi despre celebrul carnaval care are loc acolo în fiecare an. Creat de producătorii Ice Age, Rio renunţă la animalele arhaice şi trece la penajul viu colorat al câtorva înaripate, iubitoare de climat tropical.

Chiar dacă povestea nu este la fel de impresionantă ca în alte filme de animaţie, Rio reuşeşte să-ţi smulgă câteva râsete şi să-ţi atragă subtil atenţia asupra traficului ilegal de animale rare. Cu voci împrumutate de la câţiva actori celebri – Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, Jamie Foxx, Rio ne prezintă povestea lui Blu, un papagal ajuns de mic în Minnesota în urma traficului de animale. Crescut şi domesticit ca un animal de companie, Blu şi stăpâna sa Linda duc o viaţa liniştită, lipsită de orice contact cu sălbăticia naturii. După vizita unui ornitolog, Linda este convinsă să-l ducă pe Blu la Rio pentru a-l împerechea cu ultima femelă din specia lui. Aventura plină de neprevăzut, culoare şi umor începe după ce un copil îi fură pe cei doi papagali şi îi duce unui traficant. Pentru a evada din captivitate, Blu apelează la cunoştinţele sale deprinse de la oameni, dar drumul până la stăpâna sa este lung şi plin de pericole.

Aventurile celor doi papagali nu beneficiază de acelaşi tip de umor ca şi aventurile celor din Ice Age, dar cu toate acestea carisma celor care şi-au împrumutat vocile păstrează publicul în faţa ecranului. Pe lângă acest punct forte, plusurile producţiei ar mai fi Nigel, un papagal absolut adorabil în rol negativ şi contrastul dintre bogăţie şi sărăcie din Rio.

Rio este evident un film pentru cei mici şi pentru fanii filmelor de animaţie. Durata scurtă, aventurile şi coloristica sunt gândite foarte bine, astfel încât nimeni să nu se plictisească la încă un film cu înaripate.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags:
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *