Resident Evil:Retribution

Resident Evil : Retribution

Who the f..k is Alice?
D: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Colin Salmon
R: Paul W.S Anderson
Release:14 sept 2012
US Box Office: $ 41 M
Durată: 1h 37 min
Gen: Actiune

Aceasta e întrebarea pe care am ajuns să mi-o pun după 10 ani şi cinci filme. Întrebarea oarecum stupidă are logica ei pentru că Alice, cea din primul film, domniţa aia drăguţă, îmbrăcată în roşu care se luptă aproape de una singură cu un computer şi o armată de zombies, a devenit altcineva. Un personaj sec, o clonă după personajul din 2002 care nu face altceva decât să se lupte fără rost şi pe unde apucă cu corporaţia Umbrella. Această Alice e ca personajele din seriile Halloween sau Nightmare on Elm Stret care n-au cum să-l ucidă pe Freddy sau Michael. Reîntâlnirea cu Alice are loc după o pauză de cinci ani, timp în care cei responsabili cu menţinerea în viaţă a francizei nu au făcut mare lucru. În loc să-şi pună mintea la contribuţie şi să vină cu câteva idei originale, s-au întors în trecut, au apelat la multe elemente şi personaje din primul film – Michelle Rodriguez se întoarce cu vreo două personaje. Teoretic nu e nimic rău în această idee, numai că ceea ce i-a ieşit lui Paul W.S Anderson nu poate mulţumi nici măcar pe fanii jocului video. Fără a fi prea duri Resident Evil: Retribution devine un fel de ciorbă reîncălzită în care puhoiul de zombies, creaturi ciudate şi clone ajung să-ţi stea în gât. Chiar şi aşa filmul a vândut mai ales în America(21 milioane de dolari din încasări în primul week-end)unde campania de promovare a fost destul de bunicică.

Ca să ne reîmprospăteze memoria, filmul începe cu un mic flashback, apoi intră în miezul acţiunii fără nici un avertisment. Gloanţele zboară din toate direcţiile, vaporul fericirii găsit în partea a patra este luat cu asalt de corporaţie şi după confruntare Alice se trezeşte într-un laborator Umbrella. Din acest moment vechiul se amestecă cu noul. Avem parte din nou de un laborator ascuns, unul gigant controlat de Red Queen. Personajele din prima parte revin sub formă de clone cu personalităţi diferite şi în loc să o ajute pe Alice, aceştia o vânează. Unele noi apar şi sunt destul de interesante.

Acţiunea se concentrează pe evadare şi pentru acest lucru, Alice, însoţită de personajele noi trebuie să treacă prin mai multe nivele de testare. Moscova, New York, Berlin devin simulării şi fiecare oraş are surpriza lui. Confruntările sunt spectaculoase, un pic prea spectaculoase. Creaturile frumoase din prima parte devin nişte chestii desprinse din jocuri video şi deseori ai impresia că te uiţi la cineva care se joacă. Din acest moment plăcerea vizionării dispare şi nici măcar efectele 3D nu mai pot salva nimic din acest film.

Resident Evil : Retribution a devenit un kitsch, o chestie comercială care n-ar trebui să mai existe deşi în mod cert va beneficia de cel puţin încă un film.

Notă:3,5/10

Trailer Resident Evil : Retribution

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *