Resident Evil: Afterlife

Resident Evil: Afterlife
D: Milla Jovovich, Ali Larter, Wentworth Miller
R: Paul W.S. Anderson
Theatrical Release: Sep 10, 2010 Wide
US Box Office: $58.9 M
Durată: 1h 40 min.
Gen: Science fiction, Acţiune

M-am cam săturat de virusul T, de corporaţia Umbrella şi de Alice pentru că aproape de fiecare dată sceanariul e acelaşi. Câţiva supravieţuitori caută speranţă, zombilicii se mişcă ca la mitingurile sindicaliştilor din Bucureşti iar corporaţia Umbrella se joacă în continuare cu această bombă atomică în variantă biologică ca şi doi copii proşti care nu ştiu că focul arde de fiecare dată când încerci să-l atingi.

Jocul de la care a pornit proiectul Resident Evil a fost extrem de reuşit şi chiar primul film a fost bunicel, dar acum la a patra parte a acestei francize pot să afirm că lucrurile au scăpat de sub control. Regizorul Paul W.S. Anderosn nu are deloc respect pentru creatorii Matrixului şi se foloseşte de „bullet dodge” şi chiar de sceana asediului unei clădiri păzite ca şi cum el ar fi cel care a gândit-o. Depăşind aceste lucruri deranjate, găsesc şi ceva plăcut iar acest lucru a fost folosirea acelui monstru uriaş (pot să jur că de din jocul Silent Hill2). Chiar dacă ideea nu e originală, a dat un pic de culoare filmului şi un mic sentiment de teamă. În rest totul este nesemnificativ, persoanjele sunt la fel, iar la capitolul interpretare poţi găsi mai mult patos într-un film creat pentru un joc de calculator. Scenele de luptă sunt prea spectaculoase iar uneori ai impresia că buget a fost prea redus pentru ce a gândit regizorul.

În concluzie filmul are foarte multe minusuri, dar dacă eşti un fan al filmelor de acţiune cu zombie unde luptele sunt pline de spectaculos irealizabil, atunci acest film te va încânta. Dacă nu ai aceste pasiuni şi eşti un simplu cinefil probabil că Resident Evil –Afterlive te va enerva pe alocuri, dar nu suficient de tare îmcât să-l opreşti.

PS:1. Mi-a plăcut faptul că Wenthworth Miller (Michael Scofield – Prison Break, era închis într-o celulă din care nu a evadat).
2. seria Resident Evil nu s-a terminat.

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *