Repo Men

Repo Men
D: Jude Law, Forest Whitaker, Alice Braga
R: Miguel Sapochnik
Theatrical Release: Mar 19, 2010
US Box Office: $13.2M
Durată: 1 h 51 min.
Gen: Acţiune, Science Fiction
Share

Progresul este ceva inevitabil dar marile realizări se fac cu sacrificii şi tocmai de aceea, e posibil ca societatea civilă şi medicală să fie pusă în faţa unor decizii radicale care pot schimba aspectul lumii. Inoxicaţia alimentară, chimică, fonică, vizuală şi psihologică la care este supus corpul uman în ultimii 20 de anii este în ascensiune, iar acest lucru se observă printr-o mai mare necesitate de transplanturi şi un număr tot mai mare de boli incurabile.

Într-un asemenea viitor în care fragilitatea corpului uman este exploatată de o companie care a venit cu o idee salvatoare se desfăşoară şi acţiunea science fictionului Repo Men. Cu Jude Law şi Forest Whitaker în rolurile principale, Repo Men ne prezintă un viitor unde criza de oragane este rezolvată de înlocuitori mecanici. În acest context compania producătoare se transformă într-o adevărată bancă care împumută viaţa. Şi cum viaţa este extrem de scumpă, banca se vede nevoită să-şi recupereze bunurile în caz de neplată. Recuperatorii sunt adevăraţi asasini care pur şi simplu îi vânează pe cei care nu şi-au plătit ratele pentru organele care îi ţin în viaţă. Autoritatea statală sau un sistem medical gratuit nu par să mai existe, iar aceşti recuperatori sunt cei care controlează lumea. Interesant este că nici unul dintre cei care au primit o a doua sanşă prin organe mecanice nu şi-a schimbat stilul de viaţă iar recuperatorii nu dau dovadă de nici un fel de milă. Totul merge perfect până când Remy, ( Jude Law ) cel mai bun „repo” se trezeşte cu o inimă biomecanică în piept. Cruzimea şi detaşarea cu care Remy îşi făcea meseria disapr iar în scurt timp acesta devine unul dintre „nelegiuiţii” care fug pentru că nu şi-au putut plăti ratele. Acţiunea devine de-a dreptul explozivă când Jake, cel mai bun prieten a lui Remy, ( Forest Whitaker ) este trimis după inima lui Remy.

Repo Men este un science fiction excelent pe care îl recomand cu căldură tuturor. Chiar dacă filmul este plin de acţiune, interpretarea celor doi mari actori este destul de reuşită fiecare ieşind evidenţă printr-o potrivire perfectă cu tipolgia personajului interpretat. Scenele de violenţă sunt abundente iar Jude Law s-a descurcat foarte bine la ele, dar impresia bună pe care o lasă se datorează modului complet diferit prin care a interpretat un personaj care a evoluat de la un ticălos fără milă la un tip inteligent cu principii şi sentimente.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *