Reign of Assasins

Reign of Assassins
D: Michelle Yeoh, Woo-sung Jung
R: Chao-Bin Su , John Woo
Release: 31 Decembrie 2010
Durată: 1 h 57 min.
Gen: Acţiune

O poveste de dragoste cu asasini nemiloşi aflaţi într-o goană nebună după cadavrul unui masestru kung fu ar fi trebuit să fie un mic delicu asiatic, un film croit după alte minunăţii care să ne încâte din toate punctele de vedere. Din păcate Regin of assassins a fost doar un spectacol de arte marţiale, un show cu săbii şi alte arme albe, un film cu personaje secretoase dar care nu iese în evidenţă prin nimic special.

Acţiunea se petrece în China antică unde o grupare de asasini pe nume Perla Neagră pornesc în căutarea cadavrului lui Bodi, un fost maestru Kung Fu. Legenda spune că cel care posedă cadavrul maestrului devine stăpânul artelor marţiale. După ce membrii grupării îl asasinează pe cel care se afla în posesia cadavrului, a asasină pe nume Drizzle, interpretată de Michelle Yeoh, dispare cu cadavrul fără ca cineva să-i dea de urmă. Cu ajutorul unui medic (un adevărat maestru plastician care daca ar fi trăit astăzi ar fi fost cel mai bogat om din lume), Drizzle îşi schimbă înfăţişarea şi începe o viaţa normală într-un mic orăşel. După câteva săptămâni de viaţa monotonă, Drizzle se căsătoreşte cu un tânăr obişnuit dar liniştea orăşelului este deranjată de apariţia asasinilor. Confruntările spectaculoase care sfidează regulile fizicii îţi fură ochi dar parcă săbiile se îndoaie mai ceva ca un şarpe dornic de încolăcire.

Mă aşteptam la ceva mai mult, la o poveste mai închegată, la nişte personaje mai complexe, nu la o adunătură de oameni cu secrete jenante care sunt în stare doar să se omoare. Exagerările specifice acestui stil cinematografic au fost cam dese dar ceea ce deranjează cu adevărat e lipsa acelui ceva care te pune pe gânduri, sau a micilor poveţe asiatice din care înveţi una alta. Una peste alta Reign of assassins e un film plăcut pentru iubitorii de arte marţial dar care nu poate fi pe gustul oricui datorită lipsei de consitenţă pe o aria tematică mai largă.

Notă:6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
10 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *