Red Riding Hood

Red RidingHood – Creepy Friday 2
D: Amanda Seyfried, Billy Burke
R: Catherine Hardwicke
Release: 11 Martie 2011
US Box Office:$37.7 M
Durată: 1 h 59min.
Gen: Horror, Romance, mister

Un hooville prea de vis captiv ca într-o carte poştală sau ca un glob de crăciun, un vârcolac însetat dornic să-şi răspândească gena şi o scufiţă roşie cu bucle blonde conturează imaginea de ansamblu a unei lumi medievale, a unei lumi fantastice în care răul într-o formă animalică se confruntă cu răul ideologic şi îndobitocit al câtorva fanatici religioşi.

În această lumea prea de vis, prea aranjată cu mâna ca şi un decor pentru o şedinţă foto, are loc o poveste cum nu aţi fi bănuit. Scufiţa roşie, cu bunicuţa şi cu lupul nu mai sunt personaje de basm ci nişte personaje desprinse parcă din twiligt şi pătrunse într-o poveste horror previzibilă, cu accente moralizatoare.

Distribuţia, ideea de horror gotic şi chiar decorul prezentat succint in trailerele promoţionale promiteau o poveste captivantă, o ecranizare cu efect pentru un public larg ce putea avea consecinţe ca Village-ul lui Shyamalan. Din păcate pentru un film bun, pentru un film reuşit e nevoie de mai mult decât un chip frumos, un actor cu renume, iar aceste lucruri s-au observat  rapid după primele cadre. Toate atuurile mai sus menţionate se transformă rapid în ceva prost folosit pentru că pentru că povestea suferă iar interpretarea e mai degrabă specifică unui film de duzină.

Sub toate aceste auspicii, Red Riding Hood ne prezintă povestea unui sătuc izolat atacat din când în când de un vârcolac. Închişi la minte locuitorii cred că au de-a face cu un lup dar un fel de preot sosit cu alai milităresc şi cu un elefant troian fără niciun rost, îi avertizează de prezenţa unei creaturi cu chip de om ziua şi cu înfăţişare de lupt noaptea. În tot acest context, privatul se axează pe viaţa lui Valerie, o blondă drăguţă, ce trebuie să aleagă între Peter un tăietor de lemne sărac şi Henry un fierar cu zestre bună. Pe lângă problema sortitului, Valerie trebuie să-şi apere şi integritatea fizică pentru că părintele Solomon (Garry Oldman) o acuză de vrăjitorie şi este gata să o folosească drept momeală pentru vârcolacul cel rău.

Povestea captă un iz ciudat după ce vârcolacul comunică cu Valerie dar finalul este lovitura de graţie pentru cei care au mai sperat că povestea se poate îndrepta.

Despre interpretare ar fi multe de zis la modul negativ, dar ca să mă rezum vă spun că Garry Oldman face un rol dar cu un personaj stupid nu prea puteai să faci multe iar restul par nişte amatori atraşi de decor. Amanda demonstrează din nou că are talent numai că scenariul şi regia nu prea o ajută pe suavă blondă transformată în acest film într-o Bella cu scufiţă.

Cu un vârcolac inteligent înzestrat cu mişcări de luptător, cu o bunicuţă ciudată, cu un decor prea exagerat şi cu nişte costume care numai pentru o iarnă de munte nu erau menite, Red Riding Hood nu va fi niciodată o poveste mereu vie, ci mai degrabă  un film cu miros de telenovelă care se va pierde în neant odată cu sfârşitul vizionării.

Notă: 5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Red Riding Hood, 10.0 out of 10 based on 1 rating
10 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
    • m@ri@n
     | Reply
     • |
     • m@ri@n
      |
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *