Rec

REC.

D: Claudia Font, Javier Botet
R: Jaume Balagueró , Paco Plaza
In Theaters: Nov 23, 2007
Durată: 1h. 18 min.
Gen: Horror

După ce am vizionat premiera serialului The Walking Dead am redescoperit pasiunea pentru filmele horror în care creaturile denumite zombies sunt mai mult decât nişte machiaje umblătoare care urmează să fie măcelărite cu uşurinţă. Pentru că Hollywood-ul mai dă rateuri la acest capitol, am poposit pe bătrânul continent unde am dat peste un film spaniol care părea promiţător.

Regizat la fel ca Blair Wich Project (camera de filmat se află parcă în mâinile actorilor şi tocmai de aceea mişcarea este continuă) ne prezintă o poveste ce începe absolut normal. O tânără atrăgătoare care practică meseria de reporter realizează câteva interviuri cu o echipă de pompieri. Dornică de succes aceasta speră să aibă parte de puţină acţiune ca audienţa să-i crească mai rapid ca zâmbetul şarmant. Liniştea este înlocuită de o sirenă iar echipajul de pompieri se prezintă la o clădire unde câţiva cetăţeni speriaţi de ţipetele unei bătrâne au chemat autorităţile. Fără să bănuiască ce o să se întâmple, poliţia, pompierii şi ziariştii pătrund în apartamentul bătrânei care îl atacă pe unul dintre ei muşcându-l. Panica se instalează rapid, mai ales după ce toţi află că sunt închişi de autorităţi în clădire. Frica ia proporţii după ce răniţii se transformă în „fast agressive flesh eating zombies” care nu se mulţumesc cu doar o bucăţică de carne.

Rec este un horror bunicel la care trebuie să apreciezi panica generală, frica extrem de bine redată de actorii şi mai ales reacţiile lor destul de naturale. Mai mult, faptul că regizorul a încercat să explice cum au apărut aceşti zombies merită aprecieri (acesta a ştiut cum să răspundă şi unui public mai pretenţios). Din stilul de filmare, din machiajele slab conturate şi din absenţa unor nume importante în lista de distribuţie deducem că REC a fost un film cu buget redus, dar care a creat valuri datorită unor idei simple foarte bine aplicate.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *