Re-Animator

Re-Animator
D: Jeffrey Combs, Bruce Abbott, Barbara Crampton
R: Stuart Gordon
Release: 1985
Durată: 1h 25 min
Gen: Horror/Suspans
Share

Din când în când nevoia de a vedea un horor nu-mi dă pace aşa că într-o seară mă pun pe căutat un film care să nu mă dezamăgească. Cum mai toate producţiile noi sunt remake-uri nereuşite sau prostii de doi bani, am pornit în căutare pe imdb. După câteva minute am dat peste un film al cărui nume mi se părea cunoscut, Re-Animator. Avea notă bunicică şi câteva review-uri interesante ( de care de obicei nu ţin cont) aşa că am început să-l vizionez. Ideea principală – readucerea la viaţă a unui cadavru prin injectarea unei substanţe – nu era tocmai nouă dar cu o abordare diferită te capteză de la început mai ales dacă eşti sătul de zombie care apar fără nici o explicaţie. Sângeros şi scârbos pe alocuri filmul Re-Animator nu se încadrează din păcate în sfera filmelor horror specifice anilor 80 pentru că odată cu dezvoltarea firului epic devine prea exagerat iar acţiunea se transformă mai degrabă într-o comedie scârboasă decît într-un suspans continuu.

Pe scurt filmul prezintă povestea unui doctor care inventează o substanţă ce readuce la viaţă oamnei morţi. Experimentele sale din Europa îi aduc concedierea dar în scurt timp acesta ajunge din nou în breasla medicală. Rezident la un spital în care ambiţiile se bazează pe plagiat, doctorul West, un adevărat doctor horror îşi începe micile experimente pe animale. După ce îşi convinge colegul de capcitatea serului fosforescent, experimentele avansează pe cadavre de la morga spitalului. Rezultatele nu sunt foarte spectaculoase pentru că morţii înviaţi sunt nişte zombii violenţi dar care cel puţin nu sar pe creierul niciunei persoane vi. Într-o luptă dură decanul facultăţii este ucis iar West îi injectează serul pentru a face istorie. Raţiunea şi vorbirea lipseşte şi la acest zombie dar în curând West va crea un nou monster dintr-un prfesor proaspăt decapitat chiar de el. Din acest moment, după părerea mea filmul devine stupid şi fără rost pentru că, creatura care gândeşte ca un doctor malefic are în plan crearea unei soţii şi aducerea experimentelor în faţa publicului pentru o glorie eternă.

După cum spuneam finalul idiot strică tot filmul. Poate credeţi că sunt prea dur dar ce poţi să zici cînd vezi un zombie decapitat care încercă să-i facă un sex oral la o prospătură. Oricum Re Animator este un film ce porneşte cât de cât cu o ideea originală dar care este abandonată pe parcurs. Mulţi zic că filmul a vrut să fie o comedie dar mie mi s-a părut mai mult un gore slăbuţ.

Notă: 6/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *