Rango

Rango
D: Abigail Breslin, Isla Fisher, Alfred Molina
R: Gore Verbinski
Release: 4 Martie 2011
US Box Office:$122.5 M
Durată: 1 h 47 min.
Gen: Animatie

Cei de la Nikelodeon nu sunt obişnuiţi să acapareze box Office-ul, dar de această dată se pare că s-au pregătit pentru acest lucru. Ca să fie siguri de succes, producătorii au apelat la Johnny Depp, căruia i-au creat un personaj comic, isteţ, plin de umor şi într-un fel asemănător la personalitate cu celebrul Jack Sparrow, la o imagine şi o coloristică fără reproş şi la un sunet de calitate. Pe lângă distribuţie şi cele mai sus menţionate, producătorii au fost destul de abili, astfel încât povestea creată să fie apreciată atât de publicul prichindel devorator de desene animate, dar şi de cinefilii fideli, care vor regăsi în această comedie western elemente din filme celebre ca Chinatown (prin elementul apei şi problemele ivite în jurul acesteia), Arizona Dream şi o grămadă de western-uri ale căror titluri nu mi le pot aminti pe moment.

Introducerea – cu nişte mariachi – te duce cu gândul la un western, la o posibilă poveste despre eroism şi iubire în vestul sălbatic. După câteva secunde, noile cadre în care apare personajul central te fac să te îndoieşti de acest lucru şi începi să te întrebi dacă nu cumva o piesă de teatru absurd (o şopârlă se joacă de-a regizorul într-un acvariu cu o păpuşă fără cap şi picioare şi cu un peşte de plastic) cu un personaj nebun, va dezvolta acţiunea filmului. Imediat peisajul deşertic reintră în scenă printr-un orăşel locuit de creaturi hidoase, îmbrăcate ca într-un film cu Clint Eastwood. În acest oraş uitat de lume şi de timp, sopârla nebună intră în centrul atenţiei cu o poveste inventată şi cu ajutorul norocului chior. Ajuns şerif la câteva clipe după sosire, Rango trebuie să rezolve problema apei, altfel oraşul va fi pierdut. Din fericire lucrurile nu sunt simple, iar aceste lucruri sunt plusuri apreciate chiar şi de critici (Rango a obţinut pe Rottentomatoes un scor de 88% iar pe Metascore 75/100).

Cu adevărat captivant este faptul că echipa din spatele producţiei a gândit un scenariu complex, cu intrigi, corupţie, personaje de tip villain extrem de complexe, dar şi cu un umor copilăresc necesar pentru a avea priză la o tipologie mai largă de public.  Chiar dacă în esenţă Rango este o poveste în care binele se confruntă cu răul şi învinge, o poveste clasică despre guralivul mincinos care ajunge erou, filmul lui Gore Verbinski trebuie vizionat pentru umor, complexitate, inteligenţă, imagine şi pentru o coloană sonoră semnată de celebrul Hans Zimmer.

Notă:9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *