Rabbit Hole

Rabbit hole
D: Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne West
R: John Cameron Mitchell
Theatrical Release: 17 Decembrie 2010
US Box Office:$0.2M
Durată: 1 h 32 min.
Gen: Dramă

Rabbit hole este o dramă dură despre o familie care-şi pierde singurul copil într-un accident stupid de maşină. Genul acesta de drame au mai fost prezentate publicului pe marele ecran, dar parcă filmului lui John Cameron Mitchell este mult mai realistic, mult mai intens şi asta datorită unei abordării diferite care îl aporopie foarte mult de o experienţă reală. Într-o astfel de abordare nu acţiunea, nu evenimentele de dinainte sau de după tragicul moment contează, ci personajele şi modul diferit în care acestea încearcă să-şi revină.

Pe lângă intensitatea şi realismul dramei, de apreciat la acest film este şi construcţia diferită a două persoanje care împărtăşesc aceeaşi dure. Becca (Nicole Kidman) este mama care încearcă din răsputeri să treacă peste tragicul eveniment. Ea se desprinde treptat de lucrurile care îi amintesc de băieţelul ei mort,  dar din păcate pentru ea de fiecare dată când un copil se apropie de ea sau de fiecare dată când o discuţie despre această problemă începe, Becca se pierde cu firea. De cealaltă parte, soţul ei Howie (Aaron Eckhart) se adaptează aparent mai uşor la noua realitate. Pentru el durerea se îndepărtează prin terapie de grup (halal grup! Plin de fanatici religioşi şi de bocitori profesionişti), unde în mod ironic ajunge să fumeze marijuana şi să interacţioneze cu o altă femeie şi prin muncă. Dacă Becca se desprinde de orice amintire, Howie se adânceşte într-un desen, o filmare sau chiar în câinele care a provocat stupidul accident. Datorită acestui mod diferit de recuperare cei doi ajung să nu se mai înţeleagă şi să se distanţeze unul de celălat.

Nicole Kidman ne oferă o prestaţie incerdibilă cum nu am văzut de ani buni încoace. Sentimentele, trăirile, frustările, durerea inimaginabilă şi oarecum nebunia temporară par atât de reale încât nu ai cum să nu te simţi atins de persoanjul ei. De cealaltă parte Aaron Eckhart, pe care nu îl consider un actor foarte bun începe jocul actoricesc cam liniar, dar momentele de tristeţe şi cele de furie mi-au demosntrat că totuşi talentul nu-i lipseşte deloc.

Dacă intrăm prin acestă „gaură de iepure” o să ne trezim într-o lume tristă, o lume ireală dar în care totuşi simţim durerea personajelor. Chiar dacă este un film dramatic, finalul presărat de speranţă ne face să credem că poate personajele de care ne-am ataşat o să fie mai bine odată cu trecerea timpului.  Rabbit hole e un film dramatic, care te impresionează în primul rând prin durerea pesoanejelor şi în al doilea rând prin prestaţia oferită de Nicole Kidman.

Notă8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags:
8 Comments
  1. Bogdan
    | Reply
  2. Bogdan
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *