Purple Violets

Purple Violets
D: Selma Blair, Patrick Wilson, Debra Messing, Edward Burns
R: Edward Burns
Theatrical Release: Apr 30, 2007
Durată: 1 h 41 min.
Gen: Romance
Share

Purple Violets este un film romantic extrem de reuşit care vorbeşte despre complexitatea unei relaţii, despre regăsirea propriului eu şi despre deciziile importante pe care trebuie să le luăm de multe ori pe acest drum al destinului.

Cu o distibuţie nu foarte cunoscută – Debra Messing, Patrick Wilson Edward Burns şi Selma Blair, dar care iese în evidenţă prin naturaleţe şi prin inteligenţă, Purple Violets nu este un film care să fie pe placul celor care iubesc filme de genul The Last Song, Twilight sau If Only, ci doar pentru aceia care înţeleg că o relaţie nu se reduce doar la gesturi tandre şi momente siropoase.

Povestea simplă, fără momente dramatice sau decese subite, ne prezintă viaţa a doi prieteni, Brian şi Murphy, care se reîntâlnesc întâmplător cu fostele iubite din facultate. Scânteia dragostei neîmplinite se aprinde iar cei patru încearcă să-şi pună la punct viaţa sentimentală şi cea profesională.

Purple Violets nu iese în evidenţă prin poveste ci prin complexitatea personajelor şi prin construcţia acestora. Astfel în prim planul atenţiei va fi Brian, un scriitor de romane poliţiste extrem de apreciat dar care trece printr-o criză profesională după ce primul său roman de literatură pură este făcut praf de critici. Revederea cu iubita lui din facultate îl schimbă, îl face să cunoască din nou dragostea dar şi suferinţa. Relaţia pe care acesta o are cu Patti îl întregeşte atât sentimental cât şi profesional.

De cealaltă parte o avem pe Patti, o fostă scriitoare care a impresionat criticii la debut dar care s-a rătăcit între o slujbă inutilă, fără satisfacţii şi un soţ plictisit care nu o apreciază, nu o cunoaşte şi nu o înţelege. Revederea cu Brian o ajută să renunţe la această viaţă care nu este potrivită pentru ea. Celelalte două personaje, Murphy şi Kate sunt mai degrabă un ajutor pentru cei doi prieteni dar şi ei trebuie să treacă peste nişte probleme din trecut pentru a redeveni un cuplu.

Purple Violets este un film romantic minunat cu o coloană sonoră superbă. Un film simplu construit inteligent care va fi pe placul oricărui cinefil cu un pic de cultură cinematografică.

Notă:9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *