Project X

recenzii filme Project XProject X

D: Thomas Mann, Oliver Cooper, Jonathan Brown
R: Nima Nourizadeh, Jonathan Kaplan
Release: 2 Martie 2012
US Box Office: $ 54,7 M
Durată: 1h 27min.
Gen: Comedie

Project X e doar un alt film cu adolescenţi, un film în care lumea îşi face de cap uitând de orice consecinţe. Responsabli pentru petrecere sunt individzii care au creat şi The Hangover aşă că destrăbalarea fără limite nu vine cu nimic surpinzător. Dacă stăm să analizăm şi alte filme cu ptereceri, poate că Project X e filmul cu cea mai mare petrecere din istorie, dar în mod sigur nu e cea mai reuşită petrecere. Nişte sâni de adolescente, nişte funduri cu prea mult ţesut adipos creat de la meniurile McDonald, KFC sau Burger King nu te încântă, nu te fac să râzi şi în mod cert nu te fac să-ţi doreşti să fi participat la aşa ceva.

Dar până să înceapă cea mai amplă petrecere facem cunoştinţă cu personejele cheie, trei băiţei, Costa, JB şi Thomas, nişte liceeni nu foarte populari care se organizează o petrecere pentru a sărbatorii ziua lui Thomas. Cei trei băieţi seamnă destul de mult cu cele apărute în urmă cu câţiva ani în Superbad, dar umorul şi talentul nu este de partea lor. Organizarea petrecerii e planificată, responsabil cu nebunia fiind Costa, un răsfăţat cu gură mare şi cam atât. Cu ajutourl platformelor de socializare la petrecerea unor tocilari ajung fetele cu fiţe, băieţii de gaşcă şi în loc de 50 de invitaţi petrecerea ajunge să se extindă spre 1500 de oameni. Cheful începe, gazda e stresată ca orice tocilar cu părinţii plecaţi în vacanţă şi după câteva shoturi de tequilla totul se schimbă. Nu mai există limite, fiecare face ce vrea. Lovepardare-ul nemţesc se mută în sufrageria şi curtea uni american şi cheful se transformă în ceva scăpat de sub control. Exstasy-ul are şi el vina lui, dar lucrurile devin de-a dreptul penibile când un tip scăpat parcă din Lethal weapon 3 vine la petrecere cu un aruncător de flăcări pentru a rezolva o dispută cu Costa.

Poliţia intervine şi Project X party se transformă într-un fel de revoltă a unor cretini drogaţi fără vreun neuron funcţional. Pasărea metalică cu aruncătorul de flăcări este făcută barbeque, soarele răsare şi petrecăreţi împrăştiaţi de poliţie se îndreaptă spre case.

Petrecerea a fost de proporţii uriaşe însă distracţia a fost cam penibilă. Am văzut petreceri mai reuşit, mai trăznite în care n-a fost nevoie de o cireadă de adolescenţi pentru a ieşi ceva de pomină. În concluzie Project X e doar o petrecere fără limite şi fără neuroni, un film pentru adolescenţi şi cam atât. Părţile bune se reduc la câteva melodii din coloana sonoră şi la un shot de tequilla.

Notă:5/10

Trailer Project X

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *