Prince of Persia

prince of persiaPrince of Persia

Prince of Persia
D: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina
R: Mike Newell
Theatrical Release: May 28, 2010
US Box Office: $90.1M
Durată: 1 h 55 min.
Gen: Acţiune, Science Fiction

Încă de la început trebuie să vă spun că nu am jucat nici unul din jocurile cu acelaşi nume, deci nu pot să mă pronunţ cât de fidelă este adaptarea pentru marele ecran. Pentru că celelalte producţii care au la bază un joc video au dezamăgit complet, mă gandesc că nici acest film nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mai ales că, eu unul am fost impresionat doar de un ritm alert al acţiunii şi de câteva efecte vizuale reuşite specifice producătorului Jerry Bruckheimer.Povestea privită de la distanţă pare una clişeică, pentru că avem de-a face din nou cu o luptă între mai mulţi membrii ai unei familii pentru tronul unui imperiu uriaş şi o iubire „minunată” între un nimeni devenit prinţ şi o frumoasă prinţesă. Plasat pe axa temporală a antichităţii, dar fără elemente istorice reale, Prince of Persia ne prezintă destinul lui Dastan (Jake Gyllenhaal) un tânăr care ajunge să crească alături de familia regelui şi care la maturitate va trebui să lupte alături de o prinţesă pentru a salva lumea de un posibil sfârşit cauzat de o furtună de nisip trimisă de zei.

Acţiunea filmului este foarte dinamică, momentele în care nu se întâmplă nimic fiind foarte rare, tehnică ce atrage publicul foarte uşor. Pe lângă efectele vizuale spectaculoase când vine vorba de bătălii, Prince of Persia nu surprinde cu foarte mult pentru că a beneficiat de o campanie agresivă de promovare care a cam ruinat elementul surpizei.

Cu o combinaţie de efecte vizuale reuşite şi elemente umoristice peste care se aşterne o poveste apocaliptică şi una de dragoste, Prince of Persia este clar un film croit pentru a beneficia de o continuare. Interpretarea nu poate fi remarcată prin ceva deosebit (iar m-a dezamăgit Kingsley) pentru că un asemena film nu permite. Per ansamblu un film antrenant care te ţine lejer în fotoliu pe parcurul celor 115 minute.

Notă6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *