Priest

Priest
D: Paul Bettany, Maggie O, Christopher Plummer
R: Scott Stewart
Release: 13 Mai 2011
US Box Office:$27,3 M
Durată: 1 h 27 min.
Gen:Actiune, Science Fiction

După eşecul de anul trecut al vampirilor din Daybreakers, creaturile sensibile la soare şi degustătoare de sânge uman s-au întors anul acesta pe marele ecran într-o producţie de acţiune cu multe elemente sciene fiction. Adaptat după o serie coreeană în 16 volume, Priest îşi pierde originalitatea asiatică şi farmecul specific transformându-se rapid într-un sf. action flick care nu-ţi solicită creierul deloc.

Debutul filmului îţi prezintă un moment cheie şi două personaje în jurul cărora se va concentra o bună parte din acţiune. După aceste momente o voce narativă îşi şopteşte în ureche o poveste veche despre vampiri şi oameni, despre războiul dintre cele două specii şi despre progresul oamenilor în această confruntare odată cu apariţia preoţilor, o clasă de războinic capabili să se lupte cu creaturile fioroase. Povestea de început realizată cu ajutorul benzilor desenate te încarcă cu multe detalii despre conflictul dintre preoţi şi vampiri şi despre soarta preoţilor după terminarea conflictelor.

Când introducerea lungă se sfârşeşte, o lume apocaliptică condusă de clerici după deviza „“To go against the Church is to go against God!” îşi face apariţia. Un oraş lipsit de lumină, pavat cu forţe de ordine şi cu cabine de spovedanie online îţi provoacă o senzaţie ciudată dar în scurt timp peisajul se schimbă şi betoanele întunecate sunt înlocuite de un deşert alb văzut parcă şi în The Book of Eli.

Personajul cheie al acestui film este un preot, a cărui familie a fost atacată de vampiri (fratele şi fosta iubită au fost ucişi iar fiica, răpită). Incapabil să se integreze în actuala societate şi cu memoria încărcată de vină pentru o acţiune eşuată împotriva vampirilor, preotul nostru interpretat de Paul Bettany porneşte pe urmele vampirilor.

Confruntările dintre preot şi nişte creaturi ciudate care numai a vampiri nu seamănă, sunt spectaculoase, dar povestea suferă la toate celelalte capitole. Când primul vampir om îşi face apariţia te aştepţi ca spectaculozitatea să sporească dar totul se stinge rapid şi sec fără mult fum.

Despre interpretare nu am să vorbesc mult pentru că Paul Bettnay nu m-a convins cu nimic. Mai mult rolul său mi s-a părut atât de asemănător cu cel din Legion, încât eram aproape convins că cele două filme au fost turnate în paralel. Christopher Plummer pare doar cu numele iar Maggie O e singura care reuşeşte să cât de cât să iasă la liman.

Pentru fanilor de benzi desenate şi pentru iubitorii de action sf., Priest poate fi un film bunicel, pentru restul publicului probabil va fi doar un film de duzină, un brainwash (ca să-l citez pe Richie) de week-end.

Notă:6/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *