Premium Rush

Premium Rush

Mi-a plăcut Phone Booth, Speed, filme cu scenarii bine gândit care n-au căzut în derizoriu doar de dragul unui public cât mai larg. Premium Rush, cu Joseph Gordon Levitt în rolul principal se strecoară printre ele, fără însă a fi la fel de bun ca celelalte două. Dar asta nu înseamnă că e un film prost, ba dimpotrivă Premium Rush e antrenat, are o poveste simplă şi o chestiune banală care declanşează acţiunea. Un plic, o bicicletă, un curier, un poliţist dator puţin cam instabil psihic şi acţiunea începe. Avem urmăriri prin New York, însă maşinile cam lipsesc. Locul lor este luat de biciclete pentru că Premium Rush este povestea unui curier pe două roţi, un tânăr abslovent de drept, dar care nu se poate mulţumi cu un cosutm şi un birou. Are nevoie de adrenalină şi pentru a o obţine, Wilee conduce o bicicletă fără frâne prin tot New York-ul, livrând pachete pentru o firmă de curierat de două roţi. Locul de muncă nu este prea grozav însă Wilee e mulţumit. Încă nu visează la bani şi faimă, singurele probleme fiind cele cu iubita, disputată şi de un coleg de muncă.

Aventura, urmărirea începe când Wilee preia un plic de la unviersitate, trimis de o prietenă a fostei iubite. Când să pornească la drum, curierul este oprit de un individ dubios interpretat de Michael Shannon, care vrea cu orice preţ plicul. Explicaţia cu o greşeală nu ţine pentru că Willee are un cod. Ce e în geantă râmâne în geantă până la destinaţie sau până când cel care i-a înmânat pachetul modifică adresa. Între cei doi începe o cursă nebună prin cel mai aglomerat oraş din lume. Traficul din New York face parte din film şi are rolul lui. Tot el ne ajută să-l cunoaştem mai bine pe Wilee un adevărat daredevil al străzilor capbil să vadă mai mereu o varinată de drum care să-l avantajeze. Povestea înaintează frumos, regizorul David Koepp reuşind să elucideze misterul cu ajutorul detaliilor prezentate în paralel. Facem cunoştinţă astfel cu mai restul personajelor, astfel că la final lucrurile sunt destul de clare. Cu această tehnică de prezentare a poveştii, Koepp reuşeşte să ne distragă atenţia şi un lucru esenţial trece neobservat. Wilee personajul principal e cel care are cv-ul cel mai puţin conturat. Imaginile vorbesc puţin despre el, singurele lucruri aflate venind din gura altor personaje.

Premium Rush e un chase movie cu un daredevil pe bicicletă. Un film antrenant în care nu personajul pozitiv contează ci cel negativ. El face tot filmul şi pentru acest lucru Michael Shannon trebuie felicitat. Şi aici ca şi în alte multe roluri joacă perfect roulul unui individ puţin sărit de pe fix care mai are şi patima jocurilor de noroc. Şi nu din alea de la Vegas ci din alea care-ţi aduc moartea cu autograf chinezsc la final. Gordon Levitt îşi face treaba dar personajul lui nu e atât de complex încât să-i permită actorului să arate ce poate.

Premium Rush e un film de weekend făcut deştept, dar care nu poate fi genial. E filmul care-ţi captează atenţia, te impresionează prin Michael Shannon şi cam atât. New Yorkul e frumos însă nu pentru un trafic cam vedem acest film.

Notă:7/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *