Predator

Predator
D: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers
R: John McTiernan
Theatrical Release: June 12, 1987
Durată: 1h 47 min
Gen: Acţiune, Science Fiction
Share

Înainte de recenzia filmului Predators m-am gândit că poate este necesar să ne întoarcem spre trecutul nu foarte îndepărtat şi să ne reamintim de filmul care a creat un monstru la fel de drăgălaş ca „alienul” lui Ridley Scott. În regia lui John McTiernan, Predator a ştirbit supremaţia alienilor mâncători de creier uman şi a creat un monstru inteligent care cu greu se poate asemăna cu un animal ieşit în plimbare pentru a se hrăni. Creatura lui McTiernan nu ucide tot ce-i iese în cale, pentru că nu este un animal; „el” este un vânător perfect în căutare de trofee, iar victimele sale sunt alese doar dacă sunt în stare să riposteze cu adevărat.

Prima partidă de vânătoare se desfăşoară undeva în jungla amazoniană unde o echipă de comando, condusă de Dutch (Arnold Schwarzenegger) este paraşutată pentru o misiune de salvare. Printr-un peisaj cu vegetaţie luxuriantă, unde umezeala poate fi simţită până în adâncul oaselor, mica armată îşi face drum până la tabăra posibililor răpitori. După un schimb de focuri spectaculos, Dutch şi băieţii lui îţi dau seama că au fost chemaţi acolo pentru o misiune de lichidare, dar în scurt timp un nou inamic le pune probleme. Folosindu-se de tehnologia invizibilităţii, Predatorul îi vânează rând pe rînd pe aproape toţi membrii grupării.

Prdator a fost un film extraordinar pentru timpul lui care a combinat perfect genul science fiction cu cel de acţiune (sau comando) . Chiar dacă a avut parte de câteva continuări nici unul din următoare filmele nu s-a apropiat de valoarea acestuia. Pe lângă creatura perfectă, filmul te mai impresionează printr-o scenă excelentă în care trupa seceră cu mitralierele o parte din pădure în căutare unui adversar invizibil, dar care i-a infectat cu frică. Un film reuşit, cu un regizor atent pe care l-am apreciat pentru faptul că nu dezvăluit splendoarea completă a creaturii până aproape de final.

Notă:8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
  1. moviex
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *