Point Break – leapşa comemorativă

Point Break posterPoint Break
D:Patrick Swayze, Keanu Reeves
R: Kathryn Bigelow
In Theaters: Jan 1, 1991
Durată: 1h. 57 min.
Gen: Acţiune

Point Break este unul dintre filmele copilăriei, un film care a fost difuzat de zeci de ori la televizor pentru că are două ingrediente esenţiale: are în distribuţie actori cunoscuţi iar acţiunea şi tensiunea sunt prezente pe durata întregului film. Filmul poartă semnătura lui Kathryn Bigelow (care pe atunci era o necunoscută, o soţie ascunsă sub umbra numelui James Cameron) şi spune povestea unui agent FBI care tocmai a ieşit de pe băncile şcolii. Repartizat la un caz dificil – investigarea unor hoţi care jefuiesc bănci fără a lăsa indicii, Johnny Utah se împrieteneşte cu un grup de adrenaline junkies care se dovedesc a fi cei pe care îi caută. Prins între prietenie şi datorie, Utah nu va şti ce să aleagă nici măcar în momentele extrem de tensionate. Point Break este un film interesant, captivant care îţi atrage atenţia până la sfârşit.

Revenind la Leapşa Comemorativă primită de la Adina, am să vă împărtăşesc şi vouă cititorilor ce mi s-a părut la fel la acest film şi ce este diferit faţă de prima vizionare:

La fel

– Americanii beau încontinuare Corona prin filme.
– Nu am înţeles nici acuma cum a obţinut Lorry Petty rolul principal feminin în acest film. Personal cred că interpretarea ei este ştearsă iar look-ul nu o ajută cu nimic.
– Fotbalul american reprezintă încă distracţia numărul 1 în aproape toate filmele.
– Pletele rockerilor sunt la fel de slinoase.
– Atitudinea şefului crizat e la fel de interesantă ca acum 20 de ani.
– Urmăririle cu maşini sunt la fel de spectaculoase chiar dacă pe atunci nu implicau maşini senzaţionale.

Diferit

– Keanu Reeves a renunţat la atitudinea de şmecher cu care şi-a început carierea.
– Patrick Swayze a murit după o suferinţă îndelungată provocată de cancer.
– Nu prea se mai fac filme cu jefuitori de bănci. Această categorie de Bad guy a fost scoasă la pensie aşa că amatorii de acţiune se bucură când mai dau peste aşa ceva.
– Katryne Bigelow a juns un nume important după ce a câştigat oscarul în 2010 pentru regia filmului The Hurt Locker.
– Scena când J.Utah (Keanu Reeves) îl urmăreşte pe Body (P. Swayze) mi se pare mult mai antrenantă dar sfârşitul este mult mai penibil.
– Personajul interpretat de Keanu mi se mare mult mai slab conturat decât la prima vizonare. Acum îl văd ca pe un amator care nu ştie de ce parte este în conflictul dintre poliţişti şi infractori. Acţiunile sale mi se par mai haotice şi datorită acestora mulţi ajung să moară.

Transmit mai departe această revedere cu trecutul următorilor cititori fideli: Klausen, Vlad, Luka, Moviex, Andrei, Mrs Dalloway şi celor care vor să-şi amintească de trecut.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
  1. m@ri@n
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *