Piranha

Piranha
D: Richard Dreyfuss, Ving Rhames, Elisabeth Shue
R: Alexandre Aja
Theatrical Release: August, 2010
US Box Office: $24.9M
Durată: 1h 29min.
Gen: Horror
Share

Încă îmi aduc aminte cum la vreo doi trei ani după revoluţie părinţii mei mi-au făcut o surpriză şi mi-au adus cablu tv pînă la televizorul care mergea până atunci doar pe TVR sau pe câteva programe ungureşti. Bucuria a fost de nedescris şi în scurt timp, deşi la o vârstă fragedă am început să descopăr frumuşeţea artei cinematografice. Cum vremurile erau tulburi, şi legea drepturilor de autor nu exista, posturile locale transmiteau extrem de rapid filme care abia erau rulate prin cinematografe. Vedeam filme noi cu o traducere apoape inexistentă, dar mă bucuram şi le apreciam în fiecare seară.

Tot în perioada aceea am desoperit filmele horror, care erau difuzate după ora 22 (pentru cei din Baia Mare – pe posturi ca Cinemar sau Canal 7). Printre primele filme care mi-au dat coşmaruri au fost Hallowen sau It –ul Stephen King, dar din păcate calitatea filmelor horror era în scădere şi atunci. Şi acum îmi aduc aminte de o porcărie cu peşti pirania şi cu un lac aşa că din momentul în care am auzit de acest Piranha 2010 m-a gândit să-l vizionez să văd cum mai arată un film horror de duzină care aduce în prim plan nişte peşti drăguţei care se transformă în nişte mâncăcioşi fără limite.

Primul lucru care m-a şocat la acest film a fost prezenţa pe post de cadavru fără nicio replică a lui Richard Dreyfuss – un actor excelent şi a drăguţei Elisabeth Shue care nu a mai avut un rol bun de multă vreme. Scenariul este aproape identic cu alte scenarii de film horror cu monştri marini, astfel că elementul suprizei nu există.

O adunătură de tineri fără creier dornici de beţii şi sex sălbatic petrec fără inhibiţii pe un lac în vacanţa de primăvară fără să ştie că pe fundul lacului călduţ trăiesc o adunătură de monstruleţi. În scurt timp distracţia cu tinere dezbrăcate care înoată fără inhibiţii se transformă într-un măcel sângeros. Clişeele specifice filmelor horror de calitate slăbuţă sunt peste tot. Tinerele superbe ajung rapid mâncare pentru peşti, isteria este în masă, băiatul mai prostuţ fără trecere la fete este eroul principal şi peste toate acestea mai avem şi nişte copilaşi nevinovaţi care sunt prinşi undeva între moarte şi salvare pe care mămica trebuie să-i salveze.

Piranha 2010 e mai degrabă un porno horror pentru adolescenţi în călduri care caută în orice film o perche sau două de sâni dezveliţi. Nimic nu te impresionează (poate gradul ridicat de prostie) astfel că vizionarea acestui film e mai mult o tortură.

Mai cititi si pe la Klausen o părere la fel de pozitivă.
Verdict: Incredibil de penibil.
Notă:2/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *