Phone Booth

Phone Booth
D: Colin Farrell, Kiefer Sutherland, Forest Whitaker, Radha Mitchell
R: Joel Schumacher
Theatrical Release: Apr 4, 2003
US Box Office: $46.5M
Durată: 1 h 20 min.
Gen: Thriller/ Suspans
Share

Vremea telefonelor publice a apus. Aproape nimeni nu le mai foloseste iar ideea de cabină telefonică a dispărut încetul cu încetul. Din când în când mai vezi câte o bătrânică venită de la ţară sau vreun biet pensionar care mai sună pe cineva drag de pe un telefon public ca şi cum mobilele nu ar fi aproape gratis la toate colţurile. Dar înainte de tot acest progres tehnologic majoritatea dintre noi foloseam telefonul fix şi pe cel public, ba chiar stăteam la rând uneori ca să ne sunăm cunoscuţii şi să aflăm de ce întârzie.

În acest context în care telefonul public este pe cale de dispariţie se desfăşoară şi acţiunea filmului Phone Booth, cu Colin Farrell în rolul principal care ne prezintă povestea ultimului ocupant al unei cabine telefonice dintr-o zonă extrem de circulată a New York-ului. Stu, un publicist ce îşi clădeşte cariera minţind şi păcălind pe toată lumea este prins într-o confruntare verbală tocmai în acea cabină de care vorbeam. Pentru că a răspuns unui telefon public care a sunat, Stu se vede nevoit să intre în jocul unui psihopat care îl ameninţă cu o puşcă cu lunetă de la o fereastră neidentificată dacă nu-i face pe plac. Acţiunea şi tensiunea se acumulează rapid iar Stu este prins rapid într-un joc în care ori devine victima psihopatului ori a poliţiştilor care cred că Stu a ucis un ,,peşte” care dorea să-l scoată afară din cabină.

Phone Booth este un thriller intens în care tensiunea se acumulează rapid la fel ca în Speed. Dieferenţa este că spaţiul este mult mai restrâns iar finalul nu este atât de previzibil pe cum ai crede. Interpretarea este bunicică, personajul principal evoluează recunoscându-şi sub presiune toate păcatele iar regia iese în evidenţă prin cadrele ,,picture in picture” care oferă spectatorului şi o imagine cu activitatea din afara teatrului de război. Un film bun, captivant, a cărui acţiune este concentrată pe o perioadă scurtă de timp ( aproximativ 75 min. ) pentru a nu deveni plictisitor sau fără rost. Merită vizionat!

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *