Persuasion

Persuasion
D: Sally Hawkins, Rupert Penry-Jones
R: Adrian Shergold
Gen: Romance
Durata: 93 minute

Publicat de Cristina

Din nou o poveste ce se petrece în Anglia secolelor trecute, o ecranizare după Jane Austen şi o societate însufleţită de interese şi sentimente dintre cele mai complexe. Un film despre puterea de convingere şi despre arta manipulării. Decoruri sumbre şi triste fac intrarea într-o poveste ce începe chiar cu intriga filmului şi anume cu expunerea a ceea ce s-a întâmplat cu 8 ani în urmă în viaţa persoanjului principal.

Un film despre un caracter la inceput slab, prudent şi suspus care se lasă intimidat, chiar cu preţul fericirii sale. Despre cum care Anne, o fată de 19 ani, convinsă de tatăl şi naşa ei să rupă logodna cu cel pe care îl iubea, Frederick Wentworth, un tânăr ofiţer al marinei, fără avere şi fără aspiraţii, va regreta peste ani alegerea făcută.

Ajunsă la vârsta de 27 de ani, sensibilă, modestă şi cu capul pe umeri dar considerată deja o fată bătrână, Anne se reîntâlneşte cu Frederick şi este vizibil afectată de temperamentul rece şi neiertător al acestuia. Sally Hawkins redă foarte bine emoţiile pe care le încearcă Anne şi reacţia pe care o are la vederea celui pe care l-a respins în trecut şi reuşeşte să convingă privitorul de afecţiunea imensă pe care Anne încă i-o poartă căpitanului Wentworth.

Sunt puse faţă în faţă două caractere total opuse, odată unite de aceleaşi sentimente şi totodată străine şi distanţate. Unul influenţabil, nestatornic şi lipsit de tărie, al lui Anne, iar celălalt ferm şi decis, al lui Frederick. Unul care regretă că s-a lăsat manipulat şi care iubeşte chiar şi când nu mai are nicio speranţă şi altul care crede cu toată puterea că un spirit care nu ştie ce vrea poate fi întotdeauna influenţat într-un fel sau altul şi astfel, nu poate fi de încredere.

O muzică în perfectă concordanţă cu stările personajelor, acorduri triste de pian şi vioară pline de emoţie introduc publicul în atmosfera filmului. Un film ce redă simplu şi liniar o poveste de dragoste în care implicarea celor din jurul protagoniştilor este una dintre cele mai mari piedici.

Un film considerat de unii plictisitor. Uneori poate că este. Cu final fericit dar puţin realist. În Anglia secolului XIX, un astfel de final nu ar fi fost niciodată posibil. Şi totuşi un film frumos. Asta numai dacă eşti pasionat de subiect şi te impresionează trăirile personajelor şi ai răbdare. Dacă nu, vei renunţa la el dupa primele 10 minute.

Notă 10/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *