Percy Jackson and the Olympians: The lightning thief

Percy Jackson and the Olympians: The lightning thief
D: Logan Lerman, Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario
R: Chris Columbus
Theatrical Release: Feb 12, 2010
US Box Office: $86.7M
Durată: 2 h
Gen: Action & Adventure, fantezie
Share

Cred că americanii aştia au tabere pentru orice. De la tabere pentru graşi, pentru tinere genii matematice, pentru cercetaşi ajungem conform acestui film şi la tabere de semizei. Interesant este că deşi taberele aceste sunt în timpul nostru, centaurii, semizeii şi alte creaturi semiumane par blocaţi încă în antichitate. Cum The Golden Compass şi the Spiderwick Chronicles au cam dat faliment, studiourile s-au reorientat rapid spre alte cărţii pentru a regiza o altă sagă care să atragă milioanele de copiii în cinematografe la fel cum dulceaţa atrage muştele. Deşi probabil nimeni de prin Europa nu a auzit de cel 5 cărţi ale lui Rick Ridorian, cel care a dat naştere personajului Percy Jackson studiorile s-au gândit că la apusul lui Harry Potter, tânărul Percy poate prelua o stachetă ridicată destul de sus. Din păcate pentru Jackson ideea unui lumi plină cu semizei în timpuri contemporane nu poate să prindă foarte mult timp aşa că mă îndoiesc că vom avea multe continuări.

Ideea centrală a filmului, cunoscută de toţi care aurăsfoit cel puţin o dată legendele Olimpului se bazează pe faptul că zeii conduc încă lumea şi că printre simplii muritori se află semizei şi alte creaturi mitice gata să iasă la iveală în caz de necesitate. Acţiunea filmului se bazează pe destinul lui Percy un adolescent care nu îşi găseşte locul în lumea obişnuită a şcolii. Situaţia se complică pentru el când profesoară lui se transformă într-un monstu care îi cere fulgerul lui Zeus. După acest eveniment, Percy află că este fiul lui Poseidon, că prietenul său este jumătate om jumătate ţap şi că lumea este pe punctul de a se sfârşi dacă lui Zeus nu îi este returnat fulgerul. Ajuns în tabără mai sus menţionată Percy primeşte antrenamentul ( într-o singură zi!! ) necesar pentru o serie de aventuri şi porneşte însoţit de 2 prieteni pentru a recupera fulgerul. Aventurile sunt de-a dreptul idioate pentru că monştri clasici ai mitologiei sunt fentaţi de telefoane mobile sau de maşini super rapide.

Probabil aventurile lui Percy sunt o adevărată plăcere pentru copii pe până în 13 ani care nu au citit niciodată altceva decât Harry Potter dar pentru restul publicului, filmul nu este altceva decît o creaţie Hollywoodeană pe care regreţi că ai vizionat-o. Dar ca să nu fiu rău până la capăt apreciez ideea cu visele şi dorinţele pierdute ale omenirii care zboară necontenit prin iad.

Notă: 5,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *