People like us (2)

People like us

D: Chris Pine, Elizabeth Banks, Olivia Wilde
R: Alex Kurtzman
Release:2 oct 2012
US Box Office: $ 12,4 M
Durată: 1h 55 min
Gen: Drama

People like us e doar o altă poveste tipic americană despre familie şi secretele ei. E tipizată până în măduva oaselor, dar tiparul nu e chiar cel clasic ci unul atipic devenit un pic mult prea utilizat. Povestea familiilor mari, sărace cu mulţi copii sau a celor mici care trăiesc în mizerie este înlocuită de cea a americanilor care cam au de toate dar nu reuşesc să păstreze o relaţie decentă cu singurul băiat. Acesta fuge de-acasă, chiar daca casa se numeşte L.A şi nu Kansas city, încearcă să-şi facă o carieră şi pe când greutăţile îl lovesc telefon sună. La capătul celălat nu e nici mama, nici tata cu întrebări despre ce mai face, când dă pe acasa sau ce-i face iubită. E doar o voce tristă care anunţă un deces. Tătăl, distant şi rece faţă de unicul său fiu a decedat după o lungă bătălie cu cancerul şi funerariile sunt în toiul pregătirilor. În mod normal unicul băiat ar zbura cât de repede se poate însă Sam e diferit. Are prea puţine amintiri plăcute cu tatăl său şi pentru el momentan slujba (o chestie ciudată, un fel de barter adviser) e mai importantă. Noroc cu iubita focoasă, interpretată de Olivia Wilde(încă prea necoaptă pentur un rol major) extrem convingătoare.

Ajuns acasă chiar după înmormântare, Sam nu-i poate ierta greşelile tatălui nici la final. Avocatul familiei, bun prieten îi oferă testamentul şi din acel moment surprizele încep să apară. 150.000 de dolari într-o trusă de barberit, o scrisoare cu trei rânduri, o soră şi un nepot. Apropierea de cei doi se face într-un mod oarecum ciudat. O conversaţie nevinovată, o plimbare cu maşina, o participare la o întrunire a alcoolicilor anonimi şi în loc de apropiere frătească începe un fel de romance ciudat. Secretul gradului de rudenie duce la o apropiere, la nişte sentimente mai ales din partea lui Frankie(Elizabeth Banks). Fiind o femeie cu probleme (alcool, droguri, bărbaţi) mereu într-un program de recuperare, Frankie se aproprie de singurul bărbat care o ajută. Singurul care o înţelege, care nu fuge când aude de probleme şi mai presus se înţelege bine şi cu copilul ei, un băiat de vreo 13 ani matur şi inteligent.

people like us

Jocul acesta de-a apropierea e lung, plictisitor şi pe alocuri dă impresia de romantism. Graniţa dintre apropierea romantică şi cea dintre o frate şi o soră e atât de subţire că la un moment dat mă aştetam să înceapă Legăturile bolnăvicioase ale lui Tudor Giurgiu. Tactic ce face Sam se numeşte un fel de preludiu, o tehnică de cucerire pe care orice bărbat ar folosi-o atunci când ar vrea o relaţie cu o mamă singură. Nimic nu e greşit atat doar că o aplică pe sora lui. Din fericire sau din păcate legăturile bolnăvicioase lipsesc şi People like us e doar un alt film fără rost despre ”frumuseţea” familiilor americane.

Distribuţia se remarcă prin prezenţa Olivei Wilde, dar cei care joacă sunt Elizabeth Banks şi Michael Hall D’Addario, în rolul băiatului de 13 cu o piscină explodată în cazier. Chris Pine nu se remarcă prin nimic, în timp ce Michelle Pfeiffer portretizează bătrâneţea (prea îi dau aştia de toate: boală de inimă, vedere proastă…)

People like us, sau a boring american family e o plăcere pentru iubitorii de soap opera. Pentru restul va fi doar o tortură lungă prea sentimentalistă.

Notă:5.5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *