Peacock

Peacock
D: Cillian Murphy, Ellen Page, Susan Sarandon, Bill Pullman
R: Michael Lander
Release: 2010
Durată: 1 h 31 min
Genre: Thriller/suspans
Share

Nu foarte des dai peste un film care să-ţi rămână măcar o vreme în minte dar şi atunci când îl descoperi te bucuri ca un copil mic când primeşte jucăriile favorite. Probabil că am exagerat un pic dar Peacock, în regia lui Micahel Lander este un film care impresionează cel puţin prin interpretarea deosebită pe care Cillian Murphy (28 days later ) ne-o oferă.

Acţiunea filmului se centrează pe John Skillpa, un bărbat care la o analiză scoasă din context, are totul. O slujbă la banca centrală din oraş, câţiva bani deoparte , o casă, o soţie pe care orăşenii o plac foarte mult şi chiar un copil dintr-o altă relaţie. Totul pare frumos şi chiar poţi să zici că-l admiri pe omul nostru. Dar dincolo de aparenţe, adevărul este cumplit pentru că John o fiinţă excesivă timidă, tratat dur de mama sa care este acum moartă, are personalitate multiplă iar aşa zisa soţie a sa este de fapt o latură a personalităţii sale. Cu un program extrem de riguros Emma ia naştere seara târziu şi până la ora 8:30 când John trebuie să plece la serviciu se ocupă de toate ca o adevărată soţie. Nimeni nu ştie nimic pentru că Emma nu iese din casă.

Situaţia se schimbă după ce un vagon care deraiază în curtea lui John o aduce pe Emma în văzul lumii. După acest eveniment acea parte a personalităţii care o controlează pe Emma devine mai puternică pentru că lumea din jur o conturează mai bine. Suspansul nu lipseşte pentru că Emma care se obişnuise să trăiască viaţa dincolo de uşile casei, pune la cale un plan prin care reuşeşte să-l „ucidă” pe John.

Mi-a plăcut foarte mult la acest film modul în care Emma şi John aveau fiecare viaţa lui şi planuri total difeirte. John fiind o fire mai slabă se teme de Emma şi deseori se simte subminat de acţiuniile ei. Totodată mi-a plăcut extrem de mult faptul că Emma nu ia naştere printr-o simplă echipare cu haine feminene; există un ritual şi un program extrem de riguros. Evoluţia acţiunii o avantajează pe Emma iar John se trezeşte de multe ori că nu ştie nimic de acţiunile şi gândurile ei iar atunci panica şi frica îl cuprind şi mai tare.

Peacock este un film care ne arată cât de complexă este personalitatea umană şi că adevărul, dincolo de uşa unei case poate fi total diferit faţă de cel expus la vedere fără însă a da de bănuit cuiva. Distribuţia filmului – Cillian Murphy ( John/Emma Skillpa), Ellen Page ( Maggie), Fanny Crill ( Susan Sarandon) – fac roluri cu totul deosebite, iar Bill Pullamn în rolul unei şef de bancă este magistral pentru prima dată după mulţi ani. Peacock este un film care trebuie văzut de toţi fanii care se aşteaptă mai mult decât la un criminal cu o personalitate multiplă care îşi pune când vrea o perucă pentru a deveni altcineva.Finalul deşi liniştitor m-a last în gând cu o întrebare. Când a murit cu adevărat mama lui John şi oare chiar de atunci a luat naştere Emma?

Notă:9,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *