Paranormal Activity

Paranormal activity

D: Katie Featherston, Micah Sloat
R: Oren Peli
Release: 25 Septembrie 2007
US Box Office: $ 107,9 M
Durată: 1 h 26 min.
Gen: Horror

Citeam zilele aceste pe diferite bloguri şi site-uri de filme despre eşcul lamentabil al celui de-al doilea film intitulat Paranormal Activity. Ei bine eu unul nu l-am văzut nici pe primul aşa că m-am pus pe treabă şi într-o după-masă liberă am vizionat prima parte a unui film pe care nu l-am perceput ca stil diferit de Blair Wicth Project. Nu vreau ca fanii filmului menţionat la urmă să-mi sară în cap şi tocmai de aceea precizez că Paranormal Activity se aseamănă doar la stilul de regie şi poate la subiect cu mult mai faimosul şi înfricoşătorul Blair Witch.

Încă de la început fraze ca cel mai înfricoşător film din toate timpurile, sau film care îţi va provoca sigur coşmaruri mi s-au părut doar fraze de marketing menite să atragă publicul devorator de supranatural. Din cele 82 de minute ale filmului 79 sunt momente de plictiseală, un big brother nu chiar live care ne prezintă un cuplu de tineri care se decid să-şi înregistreze nopţile din dormitor. Nu vă gândiţi la prostii, pentru că cei doi se folosesc de cameră pentru a înregistra ce se întâmplă când dorm, deoarece Katie trăieşte cu impresia că o entitate o urmăreşte de mică. Ei bine câteva nopţi la rând nimic nu se întâmplă iar eu eram tentat să dau drumul la tv să urmăresc ceva mai multă groază la ştirile de la ora 17. Dar dintr-o dată după câteva nopţi de linişte, zgomote ciudate trezesc minunatul cuplu. Din acel moment mi-am zis că o să apară ceva grozăvie, ceva spirt o să-i ia pe unul dintre ei şi o să-i prindă în plasma lor uriaşă din sufragerie, dar nimic nu s-a întâmplat. Nu chiar nimic pentru că o uşă s-a trânit (probabil de la vânt) şi candelabrul a început să se mişte (casa prea aproape de şosea). Aşteptarea spectaculosului, morbidului, supranaturalului s-a transformat rapid în plictiseală chiar dacă pe parcurs zgomotele au devenit mai puternice. Finalul brusc, tăios şi spectaculos (dar cam identic cu cel din Blair Witch) nu  m-a surprins deloc. Păi dacă era vorba de un demon de la bun început cum naiba să scape entitatea de cuplu decât dacă îl poseda pe unu care apoi îl ucidea pe celălat (ei bine aşa păţeşti dacă nu te uiţi la Supernatural).

Nu vreau să îngrop de tot acest film doar pentru că mie nu mi s-a părut înfricoşător (cuplul din casă nu mi s-a părut deloc speriat iar tensiunea era mai degrabă specifică unui cuplu care nu se înţelege prea bine) sau pentru că mi s-a părut prea asemănător cu altul, aşă că am să laud efortul regizorilor de a crea ceva bunicel cu bani puţini, ceva ce se dorea înfricoşător fără a apela la efecte vizuale.

Dacă sunteţi fani ai genului atunci vizionaţi filmul şi spuneţi-mi şi mie ce ar fi trebuit să mă sperie la acest film. Dacă nu vă plac totuşi filmele horror atunci vă recomand să-l evitaţi pentru că vă va plictisi destul de tare deşi are o durată destul de scurtă.

Notă:6/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *