Our Idiot Brother

Our Idiot Brother
D: Paul Rudd, Elizabeth Banks, Joey Deschanel
R: Jesse Peretz
Release: 26 august 2011
US Box Office: $24.8M
Durată: 1 h 30 min.
Gen: Comedie

În mod cert titlul acestui film te face să ai reţineri când vine vorba de vizionare. Dacă mai arunci şi o privire peste unul dintre afişele de promovare, o să crezi că ai în faţă o comedie idioată cu Paul Rudd într-un rol foarte asemănător cu cel făcut de Jim Carrey în Yes Man, sau de Mike Meyers în Love Guru.  Chiar dacă aceste similitudini mă determinau să las la o parte acest film, distribuţia feminină formată din Elizabeth Banks, Joey Deschanel şi Emily Mortimer nu-mi dădea pace. Începutul transmite atmosfera de orăşel mic în care fiecare se ştie cu fiecare şi toate secretele sunt dezbătute de un club de femei plictisite la o ceaşcă de cafea. Târgul de toamnă cu legume şi alte produse, aşezat pe o mică stradă te apropie şi mai tare de această mică comunitate, iar când Ned (Paul Rudd) apare în peisaj, totul pare că s-a întors în anii 70. Cu plete şi cu o barbă deloc dichisită, Ned e un comerciant de legume amabil cu toată lumea. Când un poliţist i se plânge de probleme şi îi cere o ţigară cu marijuana ca să aibă motiv să-l aresteze îţi dai seama că Ned e diferit.

Ned nu e prost, nu e retardat şi nici nu a fost marcat de vreun eveniment nefericit. Omul e pur şi simplu fericit, sincer şi are încredere în oameni ca şi cum n-ar fi trăit niciodată printre ei. Reîntors din închisoare Ned, îşi revede mama şi cele trei surori şi din acest moment povestea lor începe. Nevoit să stea undeva pentru că fosta iubită l-a părăsit, i-a luat câinele şi ferma organică, Ned poposeşte întâi pe la sora cea mare interpretată de Mortimer, o femeie cu doi copii şi cu un soţ ignorat care nu o mai găseşte atrăgătoare. Dacă iniţial Ned ţi s-a părut un ciudat, vei descoperii ca Liz şi soţul ei sunt şi mai ciudaţi. Prin naivitatea lui şi pentru că excentricul cumnat nu-l înghite, Ned ajunge după câteva zile să doarmă la Miranda(E. Banks), ziarista la o revistă importantă, îndrăgostită fără să-şi dea seama de vecinului ei. După ce-i strică treburile Mirandei, Ned ajunge la ultima sora, Natalie, o bisexuală aflată într-o relație cu o avocată. Ned face ce face şi intervine şi aici, aşa că puşcăria îi devine din nou casă.


Deşi este urât pentru că a intervenit în viaţa fiecăreia, Ned este în acelaşi timp şi iubit. În toate scandalurile iscate, Ned e doar pretextul, pentru că în rest fiecare are un sac de oase în dulap. Fiecare din cele trei surori, a greşit cu ceva şi datorită fricii şi-au construit o relaţie bazată pe minciună.

Interpretarea e în ton cu atmosfera filmului. Dintre cele trei nume importante cea mai strălucitoare a fost Banks, care prin eleganţa şi prin replicile bine puse la punct a demonstrat că poate jucat foarte bine în comedii decente.

Our Idiot Brother e un feel good movie, e plin de optimist şi exploatează inocenţa copilărească a unui bărbat care nu s-a maturizat. Prezenţa sa în viaţa celor trei femei ajută, chiar dacă la început lucrurile nu par aşa. Finalul e potrivit pentru un astfel de film şi în mod sigur cei care l-au vizionat nu au rămas cu un gust amar. Poate că nu e cea mai bună comedie sar sigur are decenţă şi un pic de originalitate.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
7 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
 1. m@ri@n
  | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *