Oscar 2011 – predicţii – update:castigatori

Update: Câştigătorii Oscar 2011
Iata ca am aflat şi câştigatorii. Mari surprize nu au fost. Din păcate nu am timp să comentez aşa că mai jos vedeţi la ce categorii ma nimerit câştigătorii.

Cu o zi înainte de decernarea premiilor Oscar cei de la Unica.ro m-au întrebat care sunt favoriţii mei la Oscar, cine cred că va câştiga şi cine e posibil să câştige. Aşa că iată şi lista mea.

1.Cel mai bun film
Ar trebui să câştige: The Social Network pentru că e un film intens, un film bazat pe un dialog spumos, inteligent, care atrage specatorul indiferent daca este sau nu utilizator de Facebook. Amtosfera specifică facultăţilor americane este redată excelent, iar prietenia şi modul în care succesul te poate influenţa sunt foarte bine reliefate. Poate că nu e cel mai bun film care merită să câştige oscarul, dar dacă aruncăm un ochi peste trecut vedem că filme mult mai slabe au câştigat deşi poate nici nu meritau o nominalizare.

Va câştiga A Câştigat: The King’s Speech, este clar marele favorit mai ales după multitudinea de premii câştigate. Filmul este excelent, cu o redare fidelă a atmosferei de epocă,  dar personal consider că un film- personaj nu merită să câştige marele premiu al Academiei. Acţiunea se bazează exclusiv pe viaţa privată a viitorului rege iar acest lucru încântă.

2.Cel mai bun actor într-un rol principal
Ar trebui să câştigeColin Firth pentru că este credibil, pentru că ai impresia că acest actor a rămas o vreme bâlbâit după acest rol.
Va câştiga A câştigatColin Firth, la această categorie lucrurile sunt clare. După ce a ratat câţiva ani la rând premiul pentru interpretare, Colin Firth va pleca anul acesta cu statueta acasă. Să interpretezi convingător un personaj istoric ce se luptă pentru a-şi învinge bâlbâiala prin metode nu tocmai ortodoxe va fi pe placul juriului dar şi a publicului.

3.Cea mai bună regie
Ar trebui să câştige: – David Fincher pentru că datorită lui filmul The Social Network a fost apreciat de către critici. Fără o regie excelentă filmul ar fi fost doar un blockbuster mediocru pe care probabil îl uitati după câteva zile. Fincher merită apreciere şi pentru modul în care a ştiut să-şi ghideze actorii principali din film, tinere speranţe, care au demonstrat astfel că talentul exploatat de cineva cu experienţă te poate scoate din anonimatul filmelor de duzină.
Va câştiga A câştigat: Tom Hooper. Regizorul aflat la primul său film principal din carieră va pleca probabil acasă cu mult doritul premiu . Stilul oarecum clasic în care filmul The King’s Speech a fost regizat va fi pe placul juriului chiar dacă filmul iese în evidenţă prin trio-ul actoricesc decât prin intervenţiile regizorale.

4.Cea mai bună actriţă într-un rol principal
Ar trebui să câştige:  Natalie Portman sau perfecţiunea actoricească. Nu găsesc suficiente cuvinte pentru a o lăuda pe Natalie Portman. Grimasele, dilataţia pupilei, paranoia, frica, emoţiile, perfecţiunea răului atunci când este pe scenă ca lebăda neagră nu pot să nu te impresioneze. Oricât de bine au intepretat Nicole Kidman şi Annete Benning nu cred că juriul nu o va premia pe Natalie.
Va câştiga A câştigat: Natalie Portman – din motivele prezentate mai sus.


5.Cel mai bun actor în rol secundar

Ar trebui să câştige – Christian Bale, pentru minunatul fel în care intepretează un drogat, un om obsedat de ideea succesului trecut pe care de fapt nici nu l-a avut.
Va câştiga A câştigat – Christian Bale. Acest actor pune pasiune, suflet şi trup în tot ce ţine de actorie şi film. Talentul nu-i lipseşte (lucru pe care l-am constatat încă de când am văzut Empire of the sun) iar efortul pe care îl depune se ved aproape la fiecare film.

6.Cea mai buna actriţă în rol secundar
Ar trebui să câştige: Amy Adams – Şi nu pentru că sunt eu mare fan al acestei actriţe ci pentru că în The Fighter pe alocuri este mai bună ca Melissa Leo, pentru că personajul ei e mai savuros şi poate un pic mai complicat.
Va câştiga A câştigat – Melissa Leo

7.Cea mai bună animaţie
Ar trebui să câştige:  L’ilusionniste pentru că este mai mult decât un film pentru copii. Este un omagiu adus artistului precum şi o lecţie de viaţă care urmăreşte destinul figurii paterne. Mai exact tatăl care mereu încercă să-i ofere tot ce e mai bun fetiţei lui până la un moment dat când timpul îl presează să predea stafeta altcuiva. L’illusioniste  e un film comic, trist realizat tehnic într-un stil pe care nu l-am mai văzut demult.
Va câştiga A câştigat : Toy story 3. Povestea jucăriilor ajunsă la partea a treia are încă acelaşi farmec ca şi prima. Filmul va câştiga tocmai datortiă faptului că după 15 ani de la prima parte, spectatorul mai este încă interesat, iar regizorul a ştiut cum să atingă aceleaşi sentimente pe care primul film le-a provocat (rememorarea copilăriei).

8.Cel mai bun scenariu original

Ar trebui să câştige: Inception
Va câştiga : Inception The King’s Speech

 

10.Cel mai bun scenariu adaptat

Ar trebui să câştige: The Social Network
Va câştiga A câştigat : True Grit The Social Network


11.Cel mai bun film străin

Ar trebui să câştige: Biutiful
Va câştiga Va câştiga: In a Better world

12.Cea mai bună coloană Sonora
Ar trebui să câştige: Inception
Va câştiga A câştigat: Inception The Social Network

*Un favorit (film, regizor, actor) care îţi doreşti să câştige Oscarul în acest an?
Pentru anul acesta îmi doresc ca Natalie Portman să fie încoronată drept cea mai bună actriţă. Aceleaşi speranţe le nutresc şi pentru Christian Bale, un actor care mă lasă mereu cu gura căscată prin capacitatea de a slăbi exagerat de mult precum şi prin capacitatea de a interpreta roluri complexe şi diferite de la an la an.
*O surpriză la Oscar 2011 ar putea fi : Winter’s Bone
Din lista de filme nominalizate singurul pe care lumea nu îl bagă în seamă e acest Winter’s Bone. Zi de zi un critic sau doi taie de pe lista nominalizaţilor un film sau altul din diverse motive. Deocamdată  nimeni nu s-a legat de acest film, o dramă excepţională despre supraviţuire, despre familie şi sărăcie, o altă faţă a visului american.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags:
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *