Now you see me

now you se meNow you see me

D: Jesse Eisenberg, Morgan Freeman, Mark Ruffalo, Michael Caine

R: Louis Letterier

Durata: 1h 56 min

Gen: actiune

„Now you see me” e pur și simplu entertainment. E genul de film la care te duci cu prietenii și te bucuri că sala e plină. Nu mai contează că mulți vorbesc, că nu-și găsesc locul, important e că după ce povestea începe, toată lumea e captivată. Cele aproape două ore trec extrem de rapid și asta datorită unei povești bine închegate care are foarte puține momente goale. Toate aceste lucruri se datorează în primul rând regizorului Louis Leterrier, omul responsabil și pentru „The Incredible Hulk” sau „Clash of the titans”. Cu „Now you see me”, Leterrier aduce din nou în prim plan magia, iluzia, scamatoriile, într-un film cu o distribuție excelentă. Spre deosebire de predecesorii săi, „The lllusionist” și „The Prestige”,  „Now you see me” renunță aproape total la elementul de dramă, la poveștile de dragoste dramatice, înlocuindu-le cu umor de calitate. De fapt, după distribuție (JesseEisenberg, Woody Harelson, Michael Caine, Mark Ruffalo și Morgan Freeman), umorul este al doilea element forte al filmului. Fără râsete, fără scenele în care câțiva magicieni / mentaliști fac mișto de agenții FBI-ului, filmul ar fi fost mult mai sec și poate că ne-am fi prins de șmecherie mult mai ușor. De fapt, abracadabra-ul acestui film, elementul care distrage atenția, e tocmai acest umor provocat de patru personaje caracterizate prin curaj nebunesc și o încredere oarbă în ceva necunoscut.

Cei patru, intitulați ”The Four Horsemen”, sunt o echipă de magicieni profesioniști. Fiecare e specializat pe un domeniu, fiecare e deosebit, dar ca o echipă, sunt de neopriți. Liderul echipei este Atlas, un tânăr specializat în mânuirea cărților, interpretat de Jesse Eisenberg.  El e liderul echipei și nu-i este frică să se ia la trântă cu cei de la FBI. Din echipă mai fac parte Merritt Osbourne (Woody Harrelson), specialist în hipnoză, Jack (Dave Franco) și Henley (Isla Fisher). Cei patru ajung să formeze o echipă în urma unei invitații misterioase. Echipa intră sub radarul celor de la FBI după ce spectacolul din Las Vegas se încheie cu jefuirea unei bănci pariziene. Șmecheria nu e mare brânză, mai ales după ce un fost magician (Morgan Freeman), specializat în dezvăluirea trucurilor de magiei îl ajută pe șeful anchetei (Mark Ruffalo), numai că ce urmează e din ce în ce mai spectaculos. Trucurile lor atrag din ce în ce mai mulți spectatori, în timp ce FBI-ul se luptă din greu să prindă din urmă o echipă mereu aflată cu câțiva pași înainte.

now you see me screen

„Now you see me” e ca un truc reușit dacă te lași purtat de val. În schimb, dacă ești atent, s-ar putea să te prinzi de șmecherie și să-ți dai cu ușurință seama care este scopul întregului spectacol. Sfatul meu e să te lași purtat de val, să te simți bine și dacă vrei să fi surprins, să te lași impresionat de întregul Abracadabra pregătit de Leterrier și cei patru iluzioniști.

A mai scris si Anglea despre Now you see me

Notă: 7,5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Now you see me, 10.0 out of 10 based on 1 rating
4 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *