Ninja Assassin

Ninja Assassin
D: Rain, Naomie Harris, Ben Miles, Sho Kosugi
R: James McTeigue
Theatrical Release: 25 Nov, 2009
Box Office: $38,105,077
Gen: arte marţiale/acţiune

,,Weakness compels strength, betrayal demands blood”.

Originea japoneză a asasinilor ninja este datată cu mulţi ani înainte de era noastră, dar miturile spun că ei s-ar trage dintr-un demon. Disciplina dură, antrenamentele i-au făcut o forţă de temut de-a lungul istoriei. Ca să ne dăm seama cât de bine pregătiţi şi cât de periculoşi erau, este suficient să amintim că pentru nimicirea a 4000 de asemenea luptători au fost trimişi 46000 de samurai. Majoritatea tehnicilor ninja au fost preluate de alţi asasini până în ziua de azi pentru că eficienţa lor era deosebită.

Filmele despre ninja au fost tot timpul tentante pentru toţi cei care sunt fani ai artelor marţiale dar pentru o periodă destul de îndelungată de timp subiectul a fost cam abandonat de regizorii de la Hollywood. Revenirea în centrul atenţiei a acestor asasini a fost spectaculoasă iar Ninja Assassin promitea un spectacol deosebit pentru toţi fanii genului.

Tehnici de luptă, de concentrare, lupte spectaculoase au fost prezente pe tot parcursul filmului. Sângele este abundent iar tăieturile sunt atât de spectaculoase încât ai impresia că săbiile taie unt nu carne şi oase.

Pe scurt acţiunea filmului prezintă povestea unui fost asasin ninja care după ce şi-a petrecut întreaga copilărie sub ghidarea unui adevărat maestru ninja se decidă să părăsească acest clan(Ozunu) pentru că nu se mai identifica cu aceşti asasini nemiloşi. În tot acest timp asasinatele de personalităţi politice din lumea întreagă sunt investigate de un agent mărunt al Europolului, pe nume Mika. Cum cei care-şi bagă nasul în conspiraţii mor repede, agentul nostru este pe cale de a fi asasinat. Tânjind după răzbunare, fostul asasin ninja Raizo se decide să o protejeze cu orice preţ. Luptele sunt cumplite, săbiile zboară, sângele tâşnşte ca din ţevi aflate sub presiune. Finalul aduce în prim plan o confruntare între masetru şi învâţăcel ce îţi dă impresia că ai vizionat o luptă între doi super oameni cu abilităţi.

Revenirea fimelor cu ninja a fost de bun augur pentru marele public încasările filmului nefiind deloc de ignoarat. Dar totuşi unele exagerări nu mi-au plăcut pentru că au împins un film despre tehnici de luptă înspre absurd.

Notă 6/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *