Nine

Nine
D: Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Kate Hudson
R: Rob Marshall
Theatrical Release: Dec 25, 2009
US Box Office: $19.6M
Duraăt: 1 h 50 min.
Gen: musical, dramă
Share

Nine este adaptarea unui spectacol de pe Broadway care prezintă povestea regizorului Guido Conti care trece printr-o criză personală ce nu-i permite să-şi regizeze noul film. Cu ocazia conferinţei de presă, ziariştii încep să-l preseze cu întrebări incomode la care acesta refuză să răspundă. În acelaşi timp mintea lui evadează într-un spectacol de cabaret, unde poate să-şi facă publice toate sentimentele şi frustările. Ca să depăşească acest blocaj, Guido se lasă prins într-o aventură amoroasă plină de culoare şi costume fabuloase care îi va complica şi mai mult relaţia cu soţia. Din păcate pentru Guido, nici măcar aceste aventuri nu-i oferă liniştea de care avea nevoie iar scenografa sa Lilli ( Judy Dench) nu reuşeşte să-l ajute mai mult. Toţi din jurul său, străini sau cunoscuţi încearcă să-l ajute dar, din păcate pentru Guido, aceştia oferă mai multe întrebări decât răspunsuri. Prăbuşirea lui Guido este inevitabilă mai ales după ce soţia îl părăseşte iar amanta se reîntoarce la soţul ei.

Distribuţia este senzaţională cu precizarea că deşi Daniel Day Lewis este un actor magnific nu este croit pe aceste roluri muzicale. Singura explicaţie pe care pot să o deduc pentru acceptarea acestui rol este accea că a dorit o nouă provocare pentru cariera sa. Penelope Cruz, sexy şi incitantă în rolul Carlei, prima amantă a lui Guido, face un rol foarte bun iar Marion Cotillard, în rolul soţiei, demonstrează încă odată de ce a luat Oscar anul trecut pentru cea mai bună actriţă în rol principal. De apreciat este şi rolul făcut de Fergie care reprezintă tiparul clasic al femeii italiene ilustrate şi de alţi regizori italieni, precum şi cel făcut de Sophia Lauren în rolul mamei care prin memoria vie încearcă să-şi ajute fiul.

Nine, regizat de Rob Marshall care a mai creat şi Chicago este un film plin de culoare, muzică, costume dar şi de angoasele pe care personajul Guido le experimentează. Poate că Nine nu este un film pe care să-l revezi de mai multe ori, dar este un film pe care toţi fanii genului muzical îl vor aprecia.

Notă: 7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *