New Moon

Twilight – New moon
D: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Dakota Fanning
R: Chris Weitz
Theatrical Release:Nov 20, 2009
Box Office: $296,593,070
Durată: 2 h 10 min
Genre: drama/romance/fantasy
Share

Generaţiile de regizori se schimbă, inovaţiile în cinematografie nu contenesc să apară dar din păcate pasiunea pentru kitch şi publicul total needucat cresc o dată cu ele. Speranţe există dar din păcate cei cei fac filme cu un mesaj de transmis sunt foarte slab apreciaţi iar de promovat nici nu prea vine vorba. Dar ce poţi să faci când un film ca The Hurt Locker abia câştigă câteve milioane ca să-şi acopere cheltuielile iar altele, ca cel de faţă sau nu ştiu ce altă comedie idioată ori un horror de doi bani sparg box office-urile weekend după weekend. Nu avem ce face generaţiile se schimbă şi ne este greu să admite că prostul gust şi falsitatea este cam tot ce se vinde acum. O reeducare prin filme adevărate ( Ben Hur, Citizen Caine, Godfather, Serpico, Taxi Driver, When Harry Met Sally… şi multe altele) ar fi necesară dar nu poate fi impusă iar liberul arbitru de azi… hai să zicem că mi-e greu să cred că ar înclina balanţa alegerii spre aceste filme.

Revenind la New Moon, îmi pun întrebarea cum naiba a reuşit acest film să încaseze câteva sute de milioane în două sau trei weekenduri. Este atât de plictisitor încât în primele 70 de minute îţi vine pur să-l opreşti sau să iei un sedativ. Nu se întâmplă nimic iar depresiile lui Bella te duc cu gândul la acei părinţi care îşi duc cu forţa copii la psihiatru. Atâta durere, atâta suferinţă că micul ei prinţ a părăsit-o te fac să te uiţi pe pereţi nu să-ţi dea pofta de a mai vedea cel puţin încă o parte. E greu de spus dacă filmul acesta are ceva bun ( dacă are eu nu am văzut). Acţiunea este zero, scenele romantice sunt telenovelistice sau mai bine zis atît de false încât nu transmit altceva decât dezgust.

Acum normal ar fi să fac un rezumat al filmului dar ce să povestesc o oră de depresie şi urelete ale Bellei, sau 15 minute de bonding time cu un vârcolac, sau mai bine vă povestesc finalul deosebit în care Edward crezând că Bella a murit e gata să facă un gest sinucigaş. Nu este nimic antrenant în acest film iar rugămintea adresată Bellei la final pică exact ca o ultimă curbă pentru cineva care are rău de maşină şi se află pe Transfăgărăşan sau pe orice alt drum cu serpentine.
Vizionare plăcută…

Nota 2/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *