Ned Kelly

Ned Kelly
D: Heath Ledger, Orlando Bloom, Naomi Watts, Geoffrey Rush
R: Gregor Jordan
Theatrical Release:Mar 26, 2004
Durată: 1 h 50 min
Gen: Western

,,You can kill a man but you can’t kill a legend”.

Într-un fel Ned Kelly poate fi povestea oricui pentru că graniţa dintre iubire şi ură, dintre un răufăcător şi un om onest este extrem de fragilă. Într-o lume ce este pe punctul de a-şi sădi rădăcinile diferenţa dintre cel ce apără lege şi cel ce o încalcă este extrem de mică şi de multe ori cei aflaţi de partea acestor două baricade fac schimb de roluri. Bunul devine fără voia sa criminal pentru că cel ce apără legea se simte ameninţat de personalitatea, forţa şi carisma sa iar ca ameniţarea să dispară este foarte simplu să faci apel la forţa distrugătoare a legii care nu iartă şi nu ţine partea nimănui.

La fel păţeşte şi eroul nostru (interpretat de Heath Ledger) care ajunge să facă puşcărie doar pentru că şeriful avea ură pe el. Eliberat după trei ani de chin, Ned încearcă să-şi reia viaţa într-un mic orăşel australian în jurul anului 1878 dar nici de această dată nu scapă de hărţuirea celor ce poartă sutana legii. Fără să facă nimic Ned, fratele său şi încă doi amici ajung să fie căutaţi pentru fapte pe care nu le-au făcut. Conştienţi că nu pot scăpa chiar dacă adevărul este de partea lor cei patru pornesc un adevărat război împotirva celor care asupresc oamneii simpli. De la ajutori de şerifi la trădători toţi plătesc cu viaţa preţul nedreptăţii pe care un sistem condus de departe de o regină l-a introdus. Fără a deveni criminali nemiloşi ( extrem de relevantă scena uciderii primului ajutor de şerif ) cei patru încearcă să ajute populaţia dar în acelaşi timp să scape din mâinile trupelor care au fost aduse special pentru ei. Trădat de un profesor Ned şi prietenii lui ajung să se confrunte cu apoape 100 de soladaţi care de frică ucid şi pe cei nevinovaţi. Confruntare este dramtică iar Ned este singurul care scapă cu viaţă doar pentru a fi spânzurat mai târziu.

Ned Kelly este un western deosebit care îţi arată că un simplu om care are respect pentru ce este drept şi onest poate deveni legendă chiar dacă moare spânzurat la vârsta de 25 de ani. Cu o interpretare de zile mari din partea lui Heath Ledger şi Oralndo Bloom, cu o coloană sonoră antrenantă, Ned Kelly devine rapid unul din westernurile preferte de oricine îl vizionează.

Notă: 8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *