My week with Marilyn

My Week with Marilyn
D: Michelle Williams, Eddie Redmayne  Kenneth Branagh
R: Simon Curtis
Release:  23 noiembrie 2011
US Box Office: $ 14.6 M
Durată: 1 h 39 min.
Gen: Drama, Romance

” Remember boy, when it comes to women, you’re never too old for humiliation”

Nu ştiu foarte multe despre Marilyn Monroe şi nici nu am fost atras vreodată de biografia celei mai faimoase femei a anilor 60, asta până anul acesta când cei de la Diva Channel s-au decis să realizeze o mică biografie. Timp de câteva zile My Week with Marilyn ne prezintă capriciile unei doamne, frumuseţea, obsesiile, talentul, demonii şi personajele care se învârteau în jurul unei femei frumoase, dornice să demonstreze că poate să facă aproape orice. Povestea biografică este redată prin ochii unui tânăr pe nume Colin, un aristocrat britanic pasionat de film şi de lumea magică posibilă doar pe platourile de filmare şi în faţa camerelor, care pătrunde în această lume când  Sir Lawrence Oliver se decide să realizeze o comedie, The Prince and the Showgirl, alături de Marilyn Monroe.

Primele contacte cu Marilyn ne prezintă o adevărată vedetă, o doamnă elegantă capabilă să prezinte publicului o faţadă ori de cât ori este nevoie. Filmările începe şi Marilyn începe să-şi arate capriciile. Nu se poate concentra, întârzie la filmări şi nimic nu-i iese cum ar trebui. Cu toate acestea toată lumea se poartă ca şi cum ar mânui un bibelou. Nimeni nu îndrăzneşte să se răstească la ea, nimeni nu o critică, ba mai mult Dame Sybil o actriţă respectabilă, interpretată de Judi Dench, o pupă în fund(scuzaţi-mi expresia) ca şi cum totul s-ar învârti în jurul unei doamne deosebit de frumoasă aterizată de peste ocean. Calmul lui Sir Lawrence dispare la un moment dat şi răbufnirea este firească (”Marilyn, my darling, you are an angel and I kiss the hem of your garment but why can’t you get here on time for the love of FUCK?”). Tot acest haos de pe platourile de filmare se schimbă după ce Marilyn între Marilyn şi Colin începe o relaţie de prietenie. Acesta o face să se simtă în largul ei şi pentru că este mereu sincer şi grijuliu, Marilyn îl răsplăteşte cu ceva ce aproape toţi bărbaţii visau. Îi oferă atenţie, îi oferă prietenie, o experienţă de neuitat care treptat alunecă spre o idilă de o săptămână. Timp de câteva zile ajungem să o cunoaştem cu adevărat pe Marilyn, o persoană diferită faţă de aceea care pozează şi se prezintă publicului larg. O persoană credulă, o persoană simpatică, atrăgătoare cu fiecare gest pe care-l face, o doamnă cu suflet de adolescentă dornică să guste din plăcerile vieţii. Presiunea exercitată asupra ei o afectează, o schimbă şi inocenţa se transformă în depresie, iar depresia are nevoie de medicamente.


Nu ştiu dacă această faţă e cu adevărat faţa lui Marilyn Monroe, dar pe mine prezentarea m-a convins. Michelle Williams, o actriţă extrem de talentată, nominalizată pentru acest rol, este mai mult decât convingătoare. Timp de 90 de minute, Michelle dă viaţă unui personaj senzațional, te face să te îndrăgostești de ea, să o admiri şi să-ţi doreşti să fi fost în pielea lui Colin. Alături de Michelle, Kenneth Branagh e la fel de convingător în rolul lui Lawrence Olivier, iar prezenţa lui Judy Dench e scurtă dar plăcută.

My Week with Marilyn ne introduce în lumea filmului, în viaţa personală a lui Marilyn Monroe şi pentru mica introspecţie, filmul merită atenţia cinefililor şi mai ales a bărbaţilor. E o poveste biografică simplă, o idilă de vis cu o durată efemeră.

Notă:7,5/10
Trailer

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
12 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
    • m@ri@n
     | Reply
   • m@ri@n
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *